“Što si me budio ovako rano ako nećeš da me snimaš? E, da si mi živ i zdrav, scena jeveć snimljena…”: Još jedna anegdota Paje Vuisića

0
Foto: Screenshot YouTube

Kada je snimanje kultne serije “Više od igre” bilo blizu kraja, najveći je problem bio ubediti Pavla Vuisića da neke scene uopšte snimi. Čovek koji nije želeo da glumi kako plače i koji je znao da sedi u kafani danima i pravo odatle ode na snimanje, svojim je teškim karakterom i velikim talentom dao težinu čitavoj seriji.

Poslednje scene snimaju se u cik zore, a reditelj Zdravko Šotra brine zbog još jedne kafanske noći legendarnog glumca.

“Pajo, bilo bi dobro da legneš na vreme…”, rekao mu je Šotra.

“Kaži ti meni šta treba i kad treba ostalo te se ne tiče”, odgovorio mu je Paja.

A trebalo je da legne preko kafanskog stola i glumi da je mrtav, sa stegnutim šipkom, koji ni živ nemački vojnik neće moći da otvori.

Nije ni svanulo kada su snimili scenu kako taj vojnik ulazi u mesto. Šotri su rekli da je Paja spreman, našminkan, već na setu.

“I stvarno, Paja spreman, namestio se kako treba, prebacio ruku preko stola, nemstio šipak i spava. I dok nameštamo svetlo spava. Snimamo nekoliko kadrova, on i dalje spava. Tek kad Švaba krene da mu otvara šipak, Paja skoči”, priseća se Šotra u knjizi “Mnogo više od igre” koju je priredila Dragana Bošković.

“Što si me zvao pre zore i budio me ovako rano ako nećeš da me snimaš”, vikao je Vuisić.

“Da si mi ti živ i zdrav, scena je skoro snimljena…”

Tako je nastala legendarna scena još legendarnije serije. Paja je bio sjajan glumac i kada spava…