Predsednik stranke Slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je, povodom hapšenja direktora „Dajrekt medije“ i dvoje zaposlenih u marketingu RTS-a, da je ranije najavio da će se to desiti zbog, kako je rekao, lažnih optužbi o navodnim ugovorima koji su naneli štetu RTS.

Đilas je podsetio da je pre 45 dana na konferenciji za novinare pokazao papir koji je potpisao generalni direktor RTS Dragan Bujošević u kome se, kako je rekao, jasno kaže da, po mišljenju svih stručnih službi RTS, nijedan od tih ugovora iz 2009. godine nije štetan po RTS, već da su bili korisni i doneli mu profit.

„To je bilo u vreme kada je RTS vodio Aleksandar Tijanić i ovo što se sada dešava, dešava se i njemu koji je, nažalost, preminuo“, rekao je Đilas.

On je na konferenciji za novinare rekao i da se sličan slučaj desio i pre 5 godina kada je bio predsednik Demokratske stranke.

„Tada je uhapšeno preko 20 ljudi koji su radili u Gradu Beogradu i na osnovu dve iskonstruisane afere držali su ih do jedaneset meseci u pritvoru, da danas, preko pet godina kasnije, ne bi bilo ni optužnice protiv njih, a kamoli sudskog procesa“, rekao je Đilas novinarima ispred zgrade Predsedništva Srbije i dodao da je „čovek koji sedi u njemu“ (Aleksandar Vučić) pre četiri meseca izjavio da se u tim slučajevima očekuju pravosnažne presude.

„Dan-danas nema ni optužnice, a kamoli suđenja i mogućnosti da se neka presuda donese“, rekao je Đilas.

Đilas je rekao i da je, u trenutku kada se nije bavio politikom, od Aleksandra Vučića, kao tadašnjeg premijera, dobio ponudu da bude „potpredsednik Vlade koji vodi ekonomiju ove zemlje“.

„A ako baš neću, citiram, u njegovu vladu, onda da budem gradonačelnik koga će oni da izaberu. Kada sam to odbio i posle godinu dana se vratio u politiku, ponovo je krenula medijska haranga“, rekao je Đilas.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je povodom hapšenja direktora „Dajrekt medija“ i dve osobe zaposlene u marketingu RTS, da je država oštećena za preko 688 miliona dinara.

„Radi se o periodu od kraja avgusta 2009. godine do 2018. godine. Oko 400 hiljada evra je bila šteta po RTS 2009. i 2010. godine“, rekao je Stefanović, a preneo B92.

“Pored popusta na cenu dobili su pravo i na dodatni broj sekundi za Ligu šampiona i Ligu Evrope, kao i dve TV serije, ‘Nepobedivo srce’ i ‘Moj rođak sa sela'“, izjavio je Stefanović.

“Na osnovu toga pričinjena je šteta i 2011, 2012. i 2013. godine. Oni to svesno nisu radili“, rekao je ministar i ocenio da je to “primer kako je pljačkan RTS i građani Srbije”.

Komentara

 1. Dragan Dubonjac
  28. avgusta 2019. 18:02

  zanimljivo je fa Gdin. Đilas maše nekakvim izveštajem za internu upotrebu RTSa. U nekim normalnim Državama bi GENERALNI Direktor leteo sa tog mesta. Kao drugo, ta izjava nema težinu jer je nisu sacinili nezavisni istražitelji već direktno oni čija je koža u pitanju pa liči pomalo na ono kada LOPOV iz sve glasa viče " drż'te lopova. Što se Đilasa tiče to je čovek koji je direktan "uvoznik" i "kum" Reality razvrata u državi Srbiji. Njegov "Veliki Brat" je seme razvrata ! A vi cenjeni administratore budite dovoljno Demokrata pa mi pustite ovaj komentar , a ako i ne pustite biće mi dokaz da nema samo među članovima SNSa "BOTOVA" Već da ih , samo ovaj put u korist opozicije , ima još više priklonjenih opoziciji i to tamo gde ih ne bi smelo biti , u javnim glasilima.

 2. Miroslav
  28. avgusta 2019. 20:55

  Prekodrinski stil pisanja i razmišljanja.

 3. KELT
  29. avgusta 2019. 01:18

  Zar bi iko normalan pomislio da ovi na vlasti neće krenuti sa drvljem i kamenjem na svakoga ko im ugrožava status? A ono što treba da rade, da podnesu izveštaj o finansiranju kampanje, autobusa, sendviča, bilborda, plakata..to već godinama neće. Kao ni Savamalu, helikopter, naplatnu rampu u Doljevcu, diplomu ministra, stanove drugog u Bugarskoj, kršenju Ustava naklapanju o "razgraničenju sa samim sobom", širenju mržnje i zaglupljivanju napaćenog naroda, lažima o proseku od 500 evra, krađi penzija...i još gomilu čega (šatro oružja za "atentat", "bratovskih uspeha" najviših funkcionera, blokadi parlamenta..). I najsporijem mozgu u Srbiji je jasno da su imali šta da natovare na njega već bi odavno bio iza rešetaka a ne bi plaćali svaki čas globu za klevete i laži po tabloidima i njihovim "prćijama" koje zovu medijima. Prosto...ako se ikada obezbede normalni uslovi za izbore biće to test inteligencije glasača...oni koji veruju dokazanim lažovima i oni koje ovi šarlatani na vlasti ne mogu preveslati šupljim pričama za uzrast vrtića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.