FBI je objavio dosije o osnivaču Playboya i njegovom glavnom uredniku Hju Hefneru dve godine nakon smrti legendarnog izdavača – i on mnogo otkriva.

Američka savezna istražna agencija intervjuisala je Hefnera krajem 1950-ih i tokom 1960-ih zbog „opscenih materijala“, prenosi N1.

Dosije takođe sadrži dokument upućen tadašnjem direktoru FBI Džej Edgaru Huveru u kom zaduženi agent izveštava da su Hefner i njegov fotograf Edvard Opman stavljeni pod nadzor kako bi se videlo je li neko od njih dvojice prenosio „pornografske snimke“ preko granica saveznih država. Ta istraga nije pokazala da su takva kaznena dela počinjena.

„Osobe koje su ispitane rekle su da je Hefner previše lukav da prekrši savezne ili lokalne zakone“, zaključila je istraga FBI.

Hefner je kasnije uhapšen u Čikagu zbog objave „opscenih i sugestivnih“ fotografija Džejn Mensfild, ali je oslobođen na suđenju pred porotom.

Dosije sadrži i novinske isečke iz slučaja u kojem je Hefner izborio pravo da poštom šalje Playboy pretplatnicima, a da to ne predstavlja kršenje zakona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.