Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je država u januaru imala rast bruto drušvenog proizvoda od 6,5 odsto i da bi ovo bila „najuspešnija godina u istoriji“ da nije problema sa koronavirusom u Kini i Evropi.

„Ovako ćemo morati da sačekamo i da se izborimo sa strahovima ljudi u Evropi i napravimo najbolji rezultat“, rekao je Vučić nakon obilaska obnovljene Osnovne škole „Momčilo Nastasijević“ u Gornjem Milanovcu.

Vučić je građanima rekao da ukoliko nastave vredno da rade mogu da očekuju značajno veće plate i penzije do kraja godine, ali i narednih godina.

„Standard će nastaviti da raste i moći ćemo i da vraćamo decu iz inostranstva, a ne samo da ih zaustavljamo da ne odu“, rekao je on.

On je rekao da će Srbija u narednom periodu imati dosta muka i da sačuva Kosovo u svom sastavu i po pitanju migrantske krize ali da je on uveren da je moguće odoleti svim pritiscima uz zajednički napor.

Predsednik je najavio izgradnju obilaznice koja će spojiti Gornji Milanovac sa autoputem kao i izgradnju kanalizacije u Takovu, Rudniku, Vraćevšnici i u Pranjanima

(Beta)

Komentar(1)

  1. Srba
    28. februara 2020. 21:01

    Najuspešnija godina, a već je februar...

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.