Otvoreni i Jarinje i Brnjak: Prestala primena propratnih dokumenata na Merdaru

0
Printscreen/YouTube/Radio-televizija Vojvodine

Kosovska policija saopštila je da su prelazi Jarinje i Brnjak otvoreni za kretanje građana i robe, prenosi N1. Takođe, RTS prenosi da je ubrzo posle normalizacije saobraćaja na Jarinju prestala primena propratnih dokumenata i na Merdaru.

Na osnovu zvaničnih informacija dobijenih od policijskih uprava, kao i od Regionalne direkcije Severna Mitrovica, uklonjene su sve barikade koje su se nalazile na putevima u pravcu dva granična prelaza Jarinje i Brnjak, saopštila je policija.

Nakon uklanjanja barikada i oslobađanja puteva za saobraćaj, sada su oba granična prelaza otvorena za slobodan promet i kretanje svih građana i robe, navodi KP.

Policija sa policijskim jedinicama, kako su naveli, nastaviće da obavljaju policijske zadatke i ovlašćenja u skladu sa zakonskim procedurama, u službi svih građana bez razlike.

Podsećamo, na severu Kosova i Metohije danas su uklonjene barikade sa svih puteva, kako bi se omogućio saobraćaj, ali prelazi Jarinje i Brnjak su do večeri i dalje bili zatvoreni. Barikade su juče postavili Srbi uoči početka primene odluka Prištine o registarskim tablicama i ličnim dokumentima. Nakon pritisaka iz međunarodne zajednice, Vlada privremenih institucija u Prištini je noćas pristala da odloži primenu tih mera za 30 dana. Aljbin Kurti poručio je jutros da će mere reciprociteta prestati da se primenjuju, čim se uklone sve barikade.