U galeriji  Hestia sinoć je otvorena izložba slika umetnice Biljane Đurđević, pod nazivom “Poslednja večera“.

Izložba „Poslednja večera“, koju će publika moći da pogleda sve do 12. maja 2024. godine, nastavak je višegodišnjeg projekta Biljane Đurđević, “Studija slučaja” u kojem se umetnica posvetila sudbini ljudskog bića u trenutku njegove sve veće dehumanizacije i instrumentalizacije od strane tehnologije, industrije i medija, kako na globalnom, tako i na lokalnom nivou.

Izložba „Poslednja večera“ je poslednja serija radova Biljane Đurđević koju odlikuje odsustvo boja, ali i ljudskih figura, a atmosfera i narativ su klaustrofobični, čime autorka pokušava da upozori na nestajanje energije običnog čoveka.

„Galerija Hestia smeštena je u prostoru stana gde se ahromatska dela Biljane Đurđević mogu iščitavati na više nivoa. Kada se određeno delo posmatra iz susedne prostorije ono će posetioca suptilno uvući u distopijski narativ, otkrivajući se tek pokojim detaljem kao što je telo ili sto, da bi nam se tek kad mu se primaknemo, pokazalo u svoj svojoj monumentalnosti“ – kaže kustoskinja izložbe Neva Lukić.

Izložba će biti otvorena do 12. maja 2024. uz redovne prateće programe galerije Hestia na adresi Topličin venac br 14.

Radno vreme galerije je od srede do subote od 12.00 do 18.00 časova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.