Otvoren istočni krak Koridora 10: “Nećemo stati, gradićemo bez prestanka, da bismo mogli da kažemo da smo najlepša zemlja na Balkanu”

2
Foto: Tanjug

Svečano je otvorena poslednja deonica istočnog kraka Koridora 10 od Proseka do Crvene Reke, ukupne dužine 22,5 kilometara, čime je zaokružena izgradnja čitavog istočnog kraka Koridora 10, od Dimitrovgrada do Niša, preneo je N1.

Predsednik Aleksandar Vučić je na svečanom otvaranju poručio da se na tome neće stati.

“Nećemo stati na ovome, nastavićemo dalje, gradićemo bez prestanka da bismo imali više posla, više investicija, da bismo završili taj čarobni krug i da bismo mogli da kažemo da smo stvorili uspešnu i najlepšu, za nas svakako najlepšu, zemlju na Balkanu”, poručio je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić je zahvalio građanima koji su došli na svečano otvaranje poslednje deonice istočnog kraka Koridora 10.

“Napravili smo puteve da bi Srbi mogli ne samo da odlaze, već da se vraćaju u Srbiju, poručio je predsednik” i istakao da nam je Bugarska bliža nego ikada.

Svečano otvaranje deonice Koridora 10 ka bugarskoj granici, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i Bugarske, Aleksandra Vučića i Bojka Borisova, i brojnih građana, počelo je oko podneva u Bancarevu, a samim tim zvanično je obeležen kraj radova na tom koridoru, čija je ukupna dužina kroz Srbiju 813 kilometara.

Predsednik Vučić je prethodno dočekao Borisova na drugoj strani tunela Bancarevo i zajedno su se dovezli kroz taj tunel dugačak 881 metar.

Bugarski premijer Bojko Borisov rekao je na otvaranju istočnog kraka Koridora 10 da je kao nekada Berlinski zid, zid između Srbije i Bugarske danas pao.

“Bugarska industrija će koristiti taj auto-put u celosti”, rekao je Borisov i dodao da je time povezan istok i zapad.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je uoči otvaranja ocenila da otvaranje istočnog kraka auto-puta Koridor 10, obećava ekonomski rast, da će ta deonica auto-puta poboljšati tranzit kroz Srbiju, što će privući investitore.

Svečanom otvaranju istočnog kraka Koridora 10 su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijeri Bugarske i Srbije Bojko Borisov i Ana Brnabić, ministri dve vlade, i član Predsedništva BiH Milorad Dodik.  

2 KOMENTARA

  1. А ко ће да гради и то знамо, иначе су вам свима фамилије у грађевинским фирмама.

  2. Da, najlepša zemlja sa najtragičnijim ljudima. Uništene fabtike, sela opustela, država predata u ruke mafiji a strah se uvukao u svako domaćinstvo. Javni sektor se ORGANIZOVAO poput plemenskih saveza, okrenuli se ljudi pragmatizmu, ledja uz ledja i na taj način preživljavaju, prinudjeni da za uzvrat glasaju velikog vodju. Uzmi sendvič i dobićeš minimalac, jer u protivnom ti sleduje ulica i beznadje a info stan otkucava podrpurt
    izvršitelima. Možda je bolje biti rob nego grob, neko to i priželjkuje, poput Merkelove i Makrona, koji tapšu po ramenu velikog lidera nazivajući ga “faktorom mira i stabilnosti”. Licemeri, čekaju da se pusti krv, pa da otvore vrata Haškog tribunala. Vreme je ga gedža ugasiti televizor i uzme lektiru.

Comments are closed.