“Dragi trkači i trkačice, Beogradski maraton je otkazan…”

0
Foto: Profimedia

Beogradski maraton, 33. po redu, koji je trebalo da se održi 18. oktobra, otkazan je zbog pandemije koronavirusa, objavili su organizatori.

Organizatori Beogradskog maratona objavili su da nisu dobili odobrenje da održe manifestaciju.

Drage trkačice, dragi trkači, poštovani partneri i prijatelji, sa neizmernim žaljenjem moramo da vas obavestimo da nismo…

Posted by Beogradski maraton – Belgrade marathon on Понедељак, 28. септембар 2020.

“Posle nekoliko meseci ozbiljnog i predanog rada na pripremi plana realizacije izmenjenog organizacionog i programskog koncepta 33. Beogradskog maratona, prilagođenog sadašnjoj situaciji i u skladu sa aktuelnim merama Kriznog štaba, a u cilju zaštite stanovništva od pandemije Covid19, kao i prikupljanja informacija, znanja i iskustava organizatora drugih sličnih događaja koji su se upravo održali ili će biti održani – sa namerom da ih primenimo u Beogradu, očekivali smo pozitivan odgovor i bili spremni da odmah pristupimo organizaciji događaja na odgovoran način”, navodi se u saopštenju.

“Ovakva odluka je za nas veliko razočaranje. Izvinjavamo se svima koji su sa nama već dugo iščekivali i nadali se da ćemo razdragano tokom jeseni trčati beogradskim ulicama”, poručili su organizatori Beogradskog maratona.