Tomas Markl, otav Megan Markla, sa kojim nije u dobrim odnosima, spreman je da svedoči protiv svoje ćerke pred sudom, otkriveno je juče, piše Dejli mejl.

Očekuje se da će otac vojvotinje od Saseksa biti pozvan kao ključni svedok odbrane u sudskom postupku koji je pokrenula protiv novina.

Gospodin Markl (75) dao je advokatima dosad neviđene tekstualne poruke poslate tokom priprema za Meganino venčanje sa princem Harijem koje otkrivaju prekid odnosa oca i ćerke.

Neke poruke juče su detaljno opisane u dokumentima odbrane koji su podneti Višem sudu u Londonu.

U dokumentima se kaže da je nakon što je Markl poslao ćerki poruku da ne može da dođe na njeno venčanje, jer je zbog hitne operacije srca hitno prevezen u bolnicu i da ne sme da leti po preporuci lekara, dobio je tekst koji se pojavio od princa Harija .

Poruka ga je bila upozerenje, optužio ga je da je povredio svoju ćerku i nije pitao za njegovo zdravlje. Gospodina Markla je to ostavilo „duboko povređenog“.

Zauzvrat, Markl je napisao: „Nisam učinio ništa da povredim Megan ili bilo koga drugoga … Žao mi je što je moj srčani udar … bio neprijatnosti za vas.“

Vojvotkinja od Saseksa pokrenula je tužbu protiv lista Mejl on sandej krajem prošle godine, pošto su objavljeni odlomci pisma koje je napisala svom ocu u avgustu 2018. godine.

Megan (38) je optužila list -nedeljno izadnje lista Dejli mejl – da je prekršena njena privatnost, pravo na zaštitu podataka i autorska prava kada je objavio izvode.

List je je juče predao odbranu svog slucaja Višem sudu u Londonu u kojem negira njene tvrdnje i tvrdi da u slučaju kraljevskoj porodici postoji „ogroman i legitiman javni interes“, uključujući njene „lične i porodicne veze“.

U dokumentima odbrane takođe se navodi:

Tomas Markl je objavio Meganino pismo samo da pokaže svetu da da to nisu „ljubavna“ priznanja krivice kako su njeni prijatelji izmišljali;

Mesecima je držao njenu rukopisnu belešku privatnom, i otkrio je samo da bi razotkrio „lažne“ tvrdnje da je vojvotkinja pokušavala da popravi njihovu vezu;

Odlučio je da izda izvode pisma nakon što je ona dozvolila prijateljima da prvo razgovaraju o tome u američkom časopisu People;

Jedna od Meganinih najboljih prijateljica, Džesika Mulroni, jednom je intervenisala kako bi obezbedila „povoljan“ članak za štampu za vojvotkinju;

Gospodin Markl više puta je pokušavao da kontaktira svoju ćerku telefonskim pozivom i SMS-om, ali nije dobio nikakav odgovor;

Osim pisma iz avgusta 2018. godine, Markl nije se čuo sa ćerkom otkako joj je rekao da je previše bolestan da bi prisustvovao njenom venčanju. Nikada se nije upoznao sa njenim mužem princem Harijem, niti je upoznao svog osmomesečnog unuka Arčija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.