Osvanula čitulja sa imenom nezavisnog odbornika u Budvi: Predsednik opštine nije smenjen, sednicu pratile incidenti i pretnje…

0
Budva, foto Profimedia

Sednica Skupštine opštine Budva, kojoj su prethodili brojni incidenti, vređanje odbornika na samom zasedanju je završila kasno sinoć bez glasanja o poverenju predsedniku opštine Marku Careviću jer je u ponoć istekao zakonski rok za njegovu smenu.

Zasedanje su pratile tenzije, incidenti i verbalni napadi na nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, čiji je glas odlučivao o smeni Carevića, a koga optužuju da je izdao građane zahvaljujući čijim glasovima je dobio mandat u lokalnom parlamentu. 

Sadašnja lokalna vlast, koju čini Demokratski front i Demokrate, traže da Džaković vrati mandat i tvrde da je politički korumpiran.

Policija je u nekoliko navrata intervenisala u oba dana koliko je trajala sednica, građani su se okupljali ispred sale i vređali Džakovića, u Budvi je osvanula čitulja sa njegovim imenom.

Odbornike opozicionih stranaka Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske partije, Crnogorske i nezavisnog odbornika Džakovića u salu je sprovodila interventa jedinica policije jer su ispred zgrade opštine bili okupljeni građani, pristalice lokalne vlasti, koji su ih vređali i prozivali.

Carevića je ispred Opštine Budva nakon okončanja sednice dočekao veliki broj građana a on je rekao tom prilikom da je pobedila demokratija i sprečeno protivustavno otimanje vlasti.

On je ranije, tokom sednice, izjavio da je opštinu pazio kao svoju kuću ali da mu se zameraju “litije i blokada grada”. “Sa tri meseca sam kršten i od tada sam u crkvi. Ponosam sam što sam stao da branim svetinje i spreman sam da dam život. Nemam dilemu kada je u pitanju moj srpski narod u Crnoj Gori. Između fotelje i crkve biram moju SPC, biram svoju veru, ono što je moja tradicija”, poručio je Carević.

Sedeća sednica je zakazana za 29. jun, a na njoj će se raspravljati o njegovoj smeni.

(Beta)