“Ostavio je pun pištolj u avionu, shvatili smo to veoma ozbiljno…”: Suspendovan telohranitelj britanskog ministra

0
Foto: Profimedia

(Beta) – Telohranitelj koji je putovao sa britanskim ministrom spoljnih poslova Dominikom Rabom suspendovan je sa dužnosti jer je navodno u avionu ostavio napunjen pištolj, objavili su danas britanski mediji.

Mediji prenose da je policajac telohranitelj koji je putovao sa Dominikom Rabom u posetu Sjedinjenim Državama juče ostavio pištolj u avionu na londonskom aerodromu Hitrou koji je pronašla čistačica.

Londonska policija je saopštila je da je upoznata sa “incidentom na letu u Velikoj Britaniji” i “da je to shvatila veoma ozbiljno”.

“Policajac koji je umešan u incident je udaljen sa operativnih dužnosti tokom trajanja interne istrage”, navodi se u saopštenju policijske uprave.

Sličan incident dogodio se u februaru kada je telohranitelj bivšeg premijera Dejvida Kamerona ostavio pištolj u toaletu na letu kompanije Britiš Ervejz. Pištolj je navodno pronašao putnik i predao ga stjuardesama.

Rab je ove nedelje posetio Vašington kako bi razgovarao sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom i drugim zvaničnicima o Bregzitu.