“Osetim svaki Tadićev potez još dok prima loptu. Možda jer bih ja odigrao isto…”: Piksi o igraču koji je njegov najlegitimniji naslednik, o Tumbakoviću, Mihajloviću…

0
Foto: Printskrin YouTube

Srpski mediji su u Fošanu, gde prate učešće košarkaške reprezentacije na Mundobasketu, ali nema šanse da kod Srba kada je u pitanju sport, ne bude bar malo fudbala. Ipak, Dragan Stojković Piksi ni u jednoj konstrukciji ne može biti “malo fudbala”. On je mnogo i previše za jednu zemlju košarke.

Intervju koji je Mozzarsport uradio sa Piksijem u Fošanu, otkrio je njegov stav o reprezentaciji Srbije, a postalo je potpuno jasno i ko je njegov omiljeni reprezentativac.

Dušan Tadić, jer sličan se sličnom raduje.

“Bio je u osnovnoj školi i završio je s odličnim uspehom. Otišao je u srednju školu i isto je završio s odličnim uspehom. Sada je završio fakultet i dobio diplomu s čistom desetkom. Toliko zrelo igra da je to neverovatno. Apsolvirao je, ostaje mu samo još da doktorira fudbal. A to je, eto, zamalo uspeo prošle sezone. Nesrećno su primili gol protiv Totenhema, ono je sportska tragedija. Sreća za Engleze, a nesreća za Ajaks”, objašnjava Piksi.

A onda je objasnio i njihovu “telepatsku povezanost”.

“Obožavam da ga gledam. Obično kada ga gledam, verovali ili ne, znam unapred šta će uraditi. Ne znam kako to da objasnim.

“Već u njegovom prijemu lopte vidim šta namerava i kakva mu je ideja. Da li zato što bih možda i ja to uradio, uz neku moju maštu, pretpostavljam da je to. Nisam neka ’Baba Vanga’, pa da mogu da predvidim šta će se dogoditi. Ali, tačno osetim kada napravi potez da je to prava stvar i samo kažem: ’Bravo, majstore’. Nije više klinac, on je taj. Ima fudbalsku maštu, mađioničar je, njegova leva noga je fantastična, kao i vizija, tajming, mekoća s kojom odigrava svaku loptu. Majstor”, ističe Stojković.

Piksi smatra da je reprezentacija Srbije, osim u pravim nogama i u pravim rukama jer je selektor Ljubiša Tumbaković “intelektualac koji zna šta radi u svakom trenutku za šta govori.”

“On nije od juče, neko ko ne razume fudbal, on i te kako razume igru i s pravom možemo da očekujemo da je kadar da iznese taj izazov i teret. Uvek je poenta bila u tome da se stvori snažan kolektiv i prepoznati reprezentativni duh kroz igru. Ali, rezultati su na kraju ti koji se broje. Oni vraćaju publiku na tribine, koji prave atmosferu. Vi kao mediji ste mnogo srećniji i motivisaniji za rad kada naš fudbalski tim, kao što to godinama radi košarkaški, pravi dobre rezultate. Mnogo je lepše živeti i raditi, to su mnogo lepe stvari. Fudbal je možda specifičan sport, jer je jako povezan sa svakodnevnicom ljudi. Nije lako doći do uspeha u fudbalu, jer je igra doživela neviđeni progres u poslednjih 10-15 godina i nikoga nije lako pobediti, a svi misle da jeste”.

On se osvrnuo na kratko i na saznanje da se Siniša Mihajlović bori protiv opake bolesti.

“Probao sam jednom da ga kontaktiram, ali nije se javljao i razumem ga. Šokirala me je vest o njegovom stanju, bio sam jako tužan. Iskreno, ne treba sada svi da ga zivkaju i smetaju mu, mada znam da mu svi daju podršku i snagu da izgura sve. Svi mu želimo što brži oporavak i da ostane borac kakav je uvek bio. Jako su to teški momenti, ne samo za njega, već i njegovu porodicu. Želim mu sve najbolje”, zaključio je Piksi.