Lebron Džejms bio je razlog zbog kojeg je Dejvid Grifin, sada generalni menadžer Nju Orleansa, napustio Klivlend.

Grifin je u velikom intervjuu za ESPN govorio o tome kako je prestao da voli košarku zbog međuljudskih odnosa i svih problema koje je rešavao dok je vodio Kavalirse.

Grifin je uz Lebrona proveo tri godine u Klivlendu, posle njegovog povratka iz Majamija. Sve tri godine Kavsi su ušli u finale, a 2016. i pobedili Golden Stejt Voriorse.

„Lebronu pripadaju sve zasluge kad stvari idu dobru, a nikakva krivica kad stvari idu loše. To ljudima nije zabavno, ne žele da budu do tog sveta“, rekao je Grifin.

On priznaje da je bio oduševljen kada je 2014. godine čuo da se Lebron vraća kući, ali da se uskoro slomio čim je shvatio kakav teret ta odluka donosi. Pritisak da Lebrona okruži igračima s kojima može da juri titulu svake godine beskrajno se gomilao.

„Sve što smo radili bilo je tako neprirodno i tako neodrživo da uopšte nije bilo zabavno. Iskreno, osećao sam se bedno. Bukvalno u trenutku kad smo osvojili titulu prvaka, znao sam da ću otići. Nije bilo tog novca koji bi me naterao da ostanem“, rekao je Grifin.

Posle pobede nad Voriorsima u finalu 2016, Grifin je reagovao jako čudno: dok su svi u svlačionici slavili uz šampanjac, on se zatvorio u ostavu za metle i plakao.

„Više nisam gledao utakmice, izgubio sam ljubav prema košarci. Bio sam toliko fokusiran na ishod da me više ništa nije radovalo.“

Ostao je još godinu dana, Kavsi su ponovno stigli do finala protiv Voriorsa, ali ovog put su izgubili, a na kraju sezone Grifinu je istekao ugovor, koji nije produžen, iako je Lebron lobirao da ostane.

„Moraš da imaš volju da obavljaš vrlo teške razgovore s njima. Ja uvek jesam i zato smo imali odličan odnos. Govorio sam mu ono što je žele da čuje, a on je mene poštovao jer sam to radio iz pravih razloga.“

Lebron je napustio Klivlend godinu dana posle Grifina i prešao u Lejkerse. Grifin je posle dve godine rada na televiziji, prihvatio ulogu generalnog menadžera Pelikansa, a Nju Orleans je na NBA lutriji dobio pravo na prvi izbor na draftu i očekivano ga iskoristio na Ziona Viliamsona, kojeg mnogi nazivaju novim Lebronom.

Na Tviteru je reagovao Lebron posle ovog intervjua, ne pominjući Grifinovo ime, ali uz opasku „da je dosta“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.