Osaka se povukla sa Rolan Garosa: Dobila kaznu zbog odbijanja da održi konferenciju za novinare

0

Naomi Osaka je donela odluku da se povuče sa nastupa na Rolan Garosu, preneo je BBC.

Japanska teniserka je prethodno istakla da neće učestvovati na konferencijama za medije, zbog čega je kažnjena novčano, potom je objavljeno da bi mogla da bude i difkvalifikovana, ali je ona prva odreagovala i odustala od daljeg nastupa u Francuskoj.

Osaka se tim povodom oglasila pismom na Tviteru:

„Ovo nije situacija u kojoj sam zamišljala da ću se naći kada sam pisala pre nekoliko dana. Mislim da je najbolje za turnir, ostale igrače i moje zdravlje da se povučem tako da bi svi mogli da se fokusiraju na tenis koji se dešava u Parizu.

Nikada nisam želela da predstavljam distrakciju, i prihvatam to da tajming nije bio idealan i da je moja poruka mogla da bude jasnija. Još važnije, ne želim da trivijalizujem termin „mentalno zdravlje“ ili ga iskoristim olako. Istina je da se od US Opena 2018. godine borim sa napadima depresuje. Svako ko me poznaje zna da sam introvertna, i svako ko me je video na turnirima je mogao da primeti da nosim slušalice jer mi pomažu da smanjim društvenu nervozu.

Iako su novinari koji prate tenis uvek bili dobri prema meni (i želim da se izvinim svim kul novinarima koje sam možda povredila), ja nisam prirodan javni govornik i dobijem veliki napad panike kad razgovaram sa medijima. Postanem nervozna, i doživim veliki stres pri pokušajima da dam najbolje moguće odgovore.

U Parizu sam se već osetila ranjivo i nervozno, tako da sam pomislila da je bolje da vežbam brigu o samoj sebi i preskočim pres-konferencije. Objavila sam to jer smatram da su pravila u svojim delovima zastarela, i želela sam to da posebno istaknem. Pisala sam organizatorima privatno, izvunila sam se i rekla da ću biti više nego srećna da razgovaram sa novinarima posle turnira, jer su grend slem turniri veoma intenzivni.

Distanciraću se od terena na neko vreme, ali kad dođe pravi trenutak, želala bih da sa Turom diskutujem o načinima na koje možemo da stvari učinimo boljima za igrače, novinare i navijače.

U svakom slučaju, nadam se da ste svi dobro, i da ste bezbedni. Volim vas, i vidimo se kad se budemo videli“, napisala je ona u otvorenom pismu.