800 pakovanja Farma Organica organskog čokoladnog mleka donirano je Svratištima za decu i mlade Centra za integraciju mladih

Kompanija Bio Panon organizovala je donaciju u vidu 800 pakovanja organskog čokoladnog mleka Farma Organica za decu i mlade u Svratištima na Novom Beogradu i Zvezdari.

U okviru svog rada Centar za integraciju mladih je u poslednjih 15 godina organizovao niz projekata i programa koji omogućavaju jednake šanse za razvoj kapaciteta svakog deteta uključenog u život ili rad na ulici i deteta koje je u riziku da to postane. Među te projekte spadaju i dva Svratišta za decu čiji su korisnici deca uzrasta od 5 do 15 godina. Jedan od mnogih ciljeva Svratišta Centra za integraciju mladih je da svojim korisnicima obezbedi redovne, nutritivno izbalansirane obroke.

Kako bi olakšali rad Svratišta i pomogli im u pripremi kvalitetnih obroka, predstavnici kompanije Bio Panon organizovali su donaciju u vidu Farma Organica organskog čokoladnog mleka. „Na farmi u Čurugu godišnje proizvedemo preko 6 miliona litara sirovog mleka od koje nastaju Farma Organica organski mlečni proizvodi, među kojima je prvo i jedino domaće organsko čokoladno mleko u Srbiji. Kada smo saznali da su Svratištu stalno potrebni slatkiši, nismo imali dilemu da upravo njima doniramo ovu poslasticu na koju smo ponosni. Bio Panon je pre svega društveno odgovorna kompanija koja brine o socijalno ugroženim kategorijama i ima za cilj unapređenje kvaliteta života dece koja žive ili rade na ulici, navela je Tamara Živković, brend menadžer ove kompanije.

Hrana je ono što nam najviše treba. Kao i svaka deca, naši korisnici vole slatikiše i to se uvek najbrže potroši. Pritom, oni vole i da ih ponesu sa sobom, da podele sa drugarima i da se pohvale šta su dobili”, rekla je Jasna Radojević, vaspitač u Svratištu na Novom Beogradu.

Trend organske ishrane se u poslednih nekoliko decenija raširio širom sveta, a polako stiže i u Srbiju. Korišćenjem inovativne tehnologije organska proizvodnja ujedno omogućava očuvanje životne sredine i proizvodnju prehrambenih proizvoda koji su bogatiji vitaminima, mineralima i anitoksidansima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.