ORGANIC opet nagrađuje: 2,5 miliona dinara za najbolje projekte u organskoj proizvodnji

  0

  NLB Banka i Komercijalna banka, članice NLB Grupe, i ove godine zajedno pokreću konkurs namenjen organskim proizvođačima – 11. u nizu Organic konkurs. Ovoga puta, kroz #OrganicKonkurs biće nagrađeno pet projekata iz oblasti organske proizvodnje i prerade hrane, novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 2,5 miliona dinara.

  Konkurs je otvoren od 10. februara do 20. aprila, a kao i do sada, pravo učešća imaju poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju, uključujući i proizvođače koji poseduju grupni sertifikat, odnosno ugovor sa organizatorom proizvodnje.

  Projekti se dostavljaju elektronskim putem na organic@nlb.rs i organic@kombank.com  ili poštom na adrese:

  • NLB Banka a.d. Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165v, 11070 Novi Beograd i
  • Komercijalna banka AD Beograd, Svetog Save 14, 11000 Beograd,

  sa naznakom Konkurs za najbolji projekat proizvodnje i prerade organske hrane.

  Pristigle projekte i ideje ocenjivaće stručna komisija koju i ove godine vode redovni profesori sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, prof. dr Snežana Oljača i prof. dr Vladan Bogdanović, uz predstavnike obe banke. Oni koji budu ocenjeni kao najbolji, biće nagrađeni jednakim novčanim nagradama u iznosu od po 500 hiljada dinara.

  Organic konkurs se održava od 2012. godine i do sada je učestvovalo ukupno 585 projekata, od kojih je nagrađeno 37, dok je prošla godina bila rekordna po broju pristiglih prijava – čak 84.

  Za zdravije sutra.