Opozicija: ” Nastavak dijaloga samo nastavak neodgovorne politike koju Srbija već osam godina vodi i kojom upravlja samo jedan čovek”

0
Profimedia

Opozicija Srbije ocenila je da je današnji nastavak dijaloga Kosova i Srbije u Briselu “samo nastavak neodgovorne politike koju Srbija već osam godina vodi i kojom upravlja samo jedan čovek”.

Predsednik “Aleksandar Vučić nema ni legalni osnov, ni legitimnost da prihvati ili nudi bilo kakav pravni dokument u ime Srbije kada je reč o statusu Kosova i Metohije” saopštila je opozicija i istakla da “neće priznati obaveze koje će biti nametnute Srbiji”.

U saopštenju koje je distribuirao Savez za Srbiju se konstatuje da za osam godina nije uspostavljen širi društveni dijalog o Kosovu, da je Narodna skupština “izopštena iz donošenja odluka”, a građani su informisani “isključivo preko režimskih medija koji serviraju poluinformacije i očigledne neistine”.

Srpska opozicija smatra da je to “apsolutno neprihvatljiva polazna osnova za bilo kakve pregovore, a kamoli za postizanje sporazuma”.

(Beta)