Međunarodni Visa Cashless Forum 2020, “Novo normalno, novi izazovi, novi cashless” biće održan u sredu, 30. septembra, sa velikim brojem renomiranih učesnika iz istočne i jugoistočne Evrope, Ukrajine, Gruzije i Zajednice nezavisnih država, koji će putem online prenosa da govore o izazovima, prilikama i novoj digitalnoj paradigmi post COVID-19 ere.

Visa Cashless Forum je godišnja platforma koja spaja eksperte iz oblasti digitalnog plaćanja i inovacija, predstavnike finansijskih institucija, finteka, trgovce, pružaoce platnih usluga i regulatornih tela kako bi diskutovali o trenutnim trendovima u ekonomiji. Razgovaraće se o prilagođavanju novoj realnosti i o tome kako izazove pandemije pretvoriti u prilike za posao, društvo i države. Takođe će se analizirati kako su promene ponašanja korisnika uticale na ubrzan razvoj tehnologija digitalnih plaćanja i šta će pokretati inovacije u budućnosti.

Jedan od govornika na forumu je i američki ekonomski teoretičar, politikolog i pisac Francis Fukujama, a važnu ulogu će imati i Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, i to u ulozi moderatora na panelu „Novi biznis“. Unakrsni razgovor na tu temu vodiće se između Srđana Stankovića, generalnog direktora za Srbiju, Crnu Goru, BiH kompanije Donesi.com, Rule Raim, suvlasnice kazahstanskog brenda „Froot.kz“, Darije Sarmont, vlasnice Centra za upravljačke odluke iz Belorusije i None Songulašvili, ko-osnivača Tamashobana iz Gruzije.

Visa Cashless Forum biće strimovan online u Srbiji, kao i u Azerbejdžanu, Belorusiji, Gruziji, Kazahstanu, i Ukrajini, a sve vreme će biti obezbeđen prevod na srpski jezik. Učešće je besplatno za sve koji žele da se prijave, a to mogu da učine putem Visa web sajta.

“Pandemija je značajno promenila sve aspekte našeg života, uključujući i razvoj biznisa. Prema skorašnjoj anketi, 83 procenta malih i srednjih preduzeća je za vreme ograničenja kretanja pretrpelo gubitke, dok se trećina kompanija pribojava bankrota. Problemi digitalne transformacije društva i prihvatanja tehnologija takođe će ostati kritična tačka i u budućnosti,” kaže Vira Platonova, viša potpredsednica i regionalna menadžerka Visa za CISSEE region.

“Svesni smo izazova i prilagođavanja koje donosi “novo normalno”. Sada je trenutak da zajednički razmišljamo o transformaciji post COVID-19 ere, u eru novih mogućnosti i budućeg intenzivnog razvoja. Za vreme Visa Cashless Foruma, koji je stvoren pre pet godina kako bi promovisao tehnologije plaćanja u regionu, povezaćemo međunarodne eksperte, regulatorna tela, bankare i, privrednike kako bi kroz profesionalnu diskusiju podelili svoja iskustava. Sigurna sam da ćemo ove godine imati uzbudljivu primenu brainstorm tehnika koja će rezultirati novim idejama, konceptima i planovima za buduće promovisanje inovacija.“

Program Visa Cashless Foruma 2020 uključivaće različite interaktivne formate, panel diskusije, intervjue, debate, kolaboracije, prezentacije studija slučaja i ankete. Moderatori će biti istaknuti menadžeri kompanije Visa iz različitih zemalja regiona.

Online registracija učesnika foruma, kao i detaljniji program dostupni su na Visa web sajtu.

Medijski partneri Visa Cashless Foruma 2020 su: Telegraf.rs,1news.az,Tut.by, Bm.ge, Kursiv.kz, Liga.net.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.