Oglasio se MUP: “Devojka nije podnela prijavu”

0
Ilustracija: Makista

Povodom navoda da je reper Uroš Radivojević, poznatiji kao Numero, zlostavljao svoju devojku, oglasio se i MUP.

Politička aktivistkinja Nina Stojaković na Tviteru je objavila kako je njena sestra Lidija, navodno, pretrpela nasilje od svog bivšeg momka repera, kao i da je slučaj prijavila policiji. Prema navodima koje je Stojakovićeva iznela, policija je njenoj sestri rekla “da ne mogu da urade ništa, jer nema izveštaj lekara iako ima nekoliko svedoka, među kojima svog psihoterapeuta koji ju je video u modricama i kome je prvom sve priznala”.

U odgovoru MUP-a, koji prenosi Nova.rs, se navodi da je policija obavila razgovor sa devojkom ali i da ona nije podnela prijavu “imajući u vidu da u konkretnom slučaju ne postoje nikakvi dokazi”.

“Obaveštavamo Vas da su policijski službenici Policijske stanice Zvezdara obavili razgovor sa L.D. koja je prekjuče došla u stanicu i požalila se na problem koji ima sa bivšim dečkom.

L.D. je policajcima ispričala da SMS poruke, koje dobija od bivšeg partnera nemaju preteću sadržinu, ali da je uznemiravaju i da je zbog toga došla da se posavetuje.

Ona policiji poruke nije mogla da pruži na uvid, s obzirom da ih, kako je navela, oboje brišu”, navodi se u odgovoru MUP-a.

“Imajući u vidu da u konkretnom slučaju ne postoje nikakvi dokazi, L. D. nije podnela prijavu kako bi policija imala osnov za postupnje, a policijski službenici su je posavetovali koje korake može da preduzme.

Posebno su joj, s obzirom na navode da je trpela nasilje tokom njihovog zajedničkog života, koje nikada nije prijavila, a što je proverom kroz sistem i ustanovljeno, istakli da imajući u vidu protok vremena uz adekvatnu dokumentaciju može da podnese prijavu”, napisao je MUP u odgovoru, prenosi Nova.rs.