Oglasila se nemačka bolnica: Navaljni je otrovan, ukazuju testovi…

1
Profimedia

Nemačka bolnica koja je primila ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog na lečenje saopštila je danas da testovi ukazuju da je on otrovan.

Bonica Šarite je u saopštenju navela da tim lekara koji su ispitivali Navaljnog od kada je primljen u bolnicu u subotu pronašao prisustvo “inhibitora holinesteraze” u njegovom sistemu. Za sada, kako navode, konkretna supstanca kojim je otrovan još nije poznata.

Prema navodima bolnice pacijent je “u intenzivnoj nezi i dalje se nalazi u indukovanoj komi. Njegovo zdravstveno stanje je ozbiljno ali za sada nema akutne opasnosti za njegov život”.

Portparol nemačke vlade Štefan Zajbert ranije danas je rekao da vlada smatra “vrlo verovatnim” da je Navaljni žrtva trovanja.

On je time objasnio razlog za postavljanje policijskog obezbedjenja Navaljnom u bolnici.

Glavni protivnik Kremlja koji je razotkrio korupciju ruske elite, Aleksej Navaljni (44) hospitalizovan je u četvrtak u Omsku, u komi nakon što mu je pozlilo, ali je potom u subotu prebačen u bolnicu u Berlinu.

Njegovi saradnici su uvereni da je Navaljni otrovan.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Prava snaga nevaljnog revolucionara je ako strada od otrova koji su mu??ko ga je otrovao??neko sa kim je bio danima…pa zar mislite da mu je prilazio neko iz FSB…??
    Sve to liči na onemoćali mi6…..

Comments are closed.