Održan drugi Samit žena lidera na Belom dvoru

  0
  Foto: Jelena Ilić

  Žene menjaju svet

  Drugi Samit žena lidera pod nazivom „Žene menjaju svet“ okupio je juče na Belom dvoru više od 100 žena lidera kako iz privatnog tako i javnog sektora. Prema rečima Danijele Golić cilj ovog Samita je umrežavanje i jačanje žena preduzetnica u Srbiji, njihova edukacija i razvoj ličnog brendinga i liderskih veština koje svaka od žena može i treba da unapred kako bi bila još uspešnija u svom poslu.

  Događaj je otvorila Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije koja je ovom prilikom istakla da su čak i istraživanja Svetskog ekonomskog foruma pokazala da su i u godini pandemije žene podnele najveći teret, ali da su bile najhrabrije da se izbore sa svim izazovima.

  Foto: Jelena Ilić

  -Žene su u prošloj godini imale mnogo više obaveza i izazova, ali su pokazale da u sebi imaju taj urođeni instinkt da nađu rešenje za svaki izazov i da se sa lakoćom nose sa svakom teškom situacijom. Ovaj Samit je podrška liderkama i naravno liderima da nastavimo da stvaramo i radimo još bolje. Mislim da nam je krizni menadžment u krvi i to smo svi pokazali u prošloj godini izborivši se sa svim problemima i verujem da je ovo godina uspeha i godina žena – izjavila je Tatjana Matić.

  Na Samitu su održana i dva panela na kome su svoje iskustvo podelile uspešne žene koje su se u svom poslovnom razvoju često susretale sa izazovima tema kao što su: „Žene lideri današnjice“ i „Važnost ličnog brendinga u poslovanju“.

  Foto: Jelena Ilić

  U okviru panela „Žene lideri današnjice“ govorila je Maja Zelihić, Fulbrajt specijalista i prodekan za napredne studije Forbsovog koledža za biznis i tehnologiju, Arizona USA, Marijana Vasilescu, predsednica izvršnog odbora Sberbank Srbija i Jelena Ječmenić, direktor za globalna partnerstva kompanije Comtrade, Natali Delić direktor Direkcije za strategiju i digital Telekoma Srbije. Na panelu „Važnost ličnog brendinga u poslovanju“ govorila je Ana Mirković suosnivač Instituta za digitalne komunikacije, Dina Janevski Farčić, viši potpredsednik za Marketing kompanije Centili i Tamara Jokanović, generalna direktorka agencije za integrisane komunikacije Represent Communications.

  Foto: Jelena Ilić

  -Za ženu je najvažnije da veruje u sebe i svoj rad i da se stalno usavršava i poslovno i duhovno razvija. Oduvek smo u poslu bile opreznije i pune kompromisa u odnosu na muškarce. Ovaj Samit slavi žene lidere i njihove uspehe, a za žene koje počinju u biznisu poruka je da budu malo hrabrije u onome što rade jer sasvim je sigurno da žene menjaju svet, samo nekad nismo toga svesne i potrebna nam je mala podrška – izjavila je Danijela Golić na drugom Samitu žena lidera.  

  Foto: Jelena Ilić

  Više o Samitu žena lidera možete pogledati na sajtu: http://samitzenalidera.com/index.html .