“Odluka koju je doneo ga sprečava da bude stalni član ekipe”: Kajri Irving neće igrati “pola radnog vremena” za Netse…

0
(Beta/AP Photo/Tony Gutierrez)

(Beta-AP) – Uprava Bruklin Netsa saopštila je danas da košarkaš te ekipe Kajri Irving neće igrati sve dok ne bude mogao da nastupi u svim utakmicama u predstojećoj sezoni u NBA ligi.

Netsi su naveli da Irving neće igrati ni trenirati sve dok ne bude puni član ekipe, odbacijući ideju da on igra samo u utakmicama na gostujućem terenu.

Po pravilima države Njujork, profesionalni sportisti koji igraju za ekipe iz Njujorka moraju biti vakcinisani protiv koronavirusa ako žele da treniraju i igraju na javnim mestima.

Generalni menadžer Netsa Šon Marks rekao je, ne pominjući status vakcinacije, da je Irving doneo odluku koja ga sprečava da bude sa ekipom.

“Njegov izbor trenutno ograničava njegovu sposobnost da bude stalni član ekipe, a mi nećemo dozvoliti nijednom članu tima da bude na raspolaganju pola radnog vremena”, naveo je on.

Irving čak nije mogao ni da trenira sa ekipom do petka, kada su gradske vlasti obavestile klub da se trenažna hala smatra privatnim mestom.

On je u subotu trenirao na otvorenom sa ekipom, a zatim i u nedelju, ali nije igrao egzibicionu utakmicu protiv Filadelfije u ponedeljak.

NBA igrači nisu obavezni da prime vakcinu protiv koronavirusa, ali će imati mnogobrojna testiranja i ograničenja oko boravka sa ekipom. Liga je nedavno saopštila da igrači neće biti plaćeni za utakmice koje propuste jer nemaju pravo igranja.

Irving nije rekao da nije vakcinisan i tražio je da se poštuje njegova privatnost tokom onlajn konferencije za medije 27. septembra. Njegovi saigrači naveli su da poštuju njegov izbor.

Bruklin se smatra jednim od favorita za šampionsku titulu sa Irvingom, Kevinom Durentom i Džejmsom Hardenom u ekipi.