Odlični rezultati analize vode u Zrenjaninu

  0

  Zrenjanin je svakim danom sve bliže rešavanju višedecenijskog problema sa neispravnom pijaćom vodom. Zavod za javno zdravlje Zrenjanin objavio je rezultate analiza vode na izlazu iz postrojenja za preradu i one jasno pokazuju da je investitor uspeo da prečisti vodu i dovede do toga da ona sada odgovara svim parametrima.

  Pored činjenice da voda na izlazu iz postrojenja odgovara Pravilniku o higijenskoj  ispravnosti vode, mnogo je bitnija činjenica da je po rezultatima Zavoda za javno zdravlje voda u gradskoj mreži takođe u okviru Pravilnika.

  Prema rečima gradonačelnika Čedomira Janjića, građani neće dugo čekati na skidanje zabrane na upotrebu vode.

  “Sa izuzetno velikim razlogom za optimizam želim da poručim građanima Zrenjanina da smo napokon uspeli da prečistimo vodu i stavimo je u okvire koje nalažu Zakon i Pravilnik. Ova informacija je od izuzetnog značaja za sve građane i smatram da baš sada, u ovoj teškoj situaciji, kada se cela država nalazi u vanrednom stanju zbog pandemije koronavirusa, građanima mogu da saopštim da smo na korak od skidanja zabrane. Moji saradnici i ja i pored svih nedaća i sabotaža na koje smo nailazili pri reševanju ovog problema radimo danonoćno na sledećem koraku, a to je dugo očekivano skidanje zabrane. U prethodnom periodu je bilo najava da će ovaj problem biti rešen ali sada imamo rezultat koji nam jasno pokazuje da smo uspeli da napravimo ozbiljan pomak”, poručio je gradonačelnik Janjić.

  Gradonačelnik je takođe napomenuo da je u toku rešavanje problema sa pritiskom u mreži i da će vrlo brzo i on biti rešen. “Takođe želim da poručim građanima da radimo na hitnom rešavanju problema u vezi sa pritiskom vode u mreži. Iskreno žalim što nam se ovaj problem dešava sad u sred pandemije, međutim, isto tako verujem da ćemo i ovaj problem uspešno rešiti i da će u skorijoj budućnosti Zrenjaninci imati normalno i kvalitetno vodosnabdevanje. Mnogi će pitati zašto ranije nije rešen problem oko pritiska i moram priznati da smo imali mnogo problema sa postrojenjem za preradu vode. Takođe, imamo i velike gubitke u samoj mreži i to je takođe problem kojem ćemo se posvetiti u što hitnijem roku. Sada se sa razlogom nadam da će svi problemi u veoma kratkom roku biti rešeni na zadovoljstvo svih građana”, istakao je Čedomir Janjić.

  Gradonačelnik je izrazio veliku zahvalnost predsednici Vlade Ani Brnabić koja i u ovim teškim trenucima za državu ima vremena da pomogne u rešavanju problema sa pijaćom vodom u Zrenjaninu.