Ne umem do kraja da proniknem u čudovišne razloge zbog kojih me Branka Prpa iznebuha optužuje za monstruozna dela, ali pamtim da sam kao glavna urednica Politike dva puta izazvala njen bes.

Prvi put sredinom prošle decenije, kada je bila ogorčena što je Politika dozvolila talentovanoj mladoj glumici Jeleni Ćuruviji da u opširnom intervjuu za naš list progovori i o svom ocu Slavku. Jelena i njen brat Rade bili su ozlojeđeni što je srpska štampa godinama predstavljala Branku kao „suprugu“, „nevenčanu suprugu“ ili čak „udovicu“ njihovog oca. Smatrali su da to nije fer prema njihovoj porodici, dok je Branka, naprotiv, smatrala da sam tu Jeleninu primedbu morala da cenzurišem. Iz prijateljstva prema njoj, ali i respekta prema njenoj ulozi žrtve, zbog koje ona ne sme biti podložna nikakvoj javnoj kritici.

Zauvek sam joj se zamerila kada je Politika pre nekoliko godina na Pogledima objavila tekst Ištvana Kaića „Treći metak Branke Prpe“. Branka je negirala da je, samo dva meseca posle Slavkovog ubistva, tužila Slavkovu decu za Slavkovu celokupnu imovinu („Deca su bila ta koja su sudski htela da mi oduzmu stan koji je bio u mom vlasništvu“). Prisilila me je da javno dokažem da je lagala i da je Prvi osnovni sud u Beogradu presudio u korist dece (pescanik.net/odgovor-branki-prpi).

To je moj smrtni greh kada je Branka Prpa u pitanju. Sve to ide u rok uredničke službe, a na mestu glavne urednice Politike stekla sam i opasnije neprijatelje od Branke Prpe. Smenjivali su me i slali mi otkaze na kućnu adresu, ali moram reći da je Branka prvi nezadovoljni čitalac koji me je optužio za ubistvo…

CEO TEKST ČITAJTE PROČITAJTE OVDE

KOLUMNA JE ORIGINALNO OBJAVLJENA U NEDELJNIKU OD ČETVRTKA 18. APRILA, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

Komentara

  1. bobi
    18. aprila 2019. 19:47

    Ova Smajlovic izgleda beskonacno naivna i nista joj nije jasno.Zbunjena.

  2. Anonimni
    19. aprila 2019. 06:05

    Ljiljana, nije me majka tukla sto sam se kockao, vec zato sto sam se vadio, Tones sve dublje i dublje u svojim lazima i dokazivanjima da ti "nemas" bas nikakve veze sa onim a i sa ovim rezimom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.