Odgovor Ljiljane Smajlović Branki Prpi: Dugo umiranje Slavka Ćuruvije – Čitajte u Nedeljniku

2
Foto Nedeljnik

Ne umem do kraja da proniknem u čudovišne razloge zbog kojih me Branka Prpa iznebuha optužuje za monstruozna dela, ali pamtim da sam kao glavna urednica Politike dva puta izazvala njen bes.

Prvi put sredinom prošle decenije, kada je bila ogorčena što je Politika dozvolila talentovanoj mladoj glumici Jeleni Ćuruviji da u opširnom intervjuu za naš list progovori i o svom ocu Slavku. Jelena i njen brat Rade bili su ozlojeđeni što je srpska štampa godinama predstavljala Branku kao „suprugu“, „nevenčanu suprugu“ ili čak „udovicu“ njihovog oca. Smatrali su da to nije fer prema njihovoj porodici, dok je Branka, naprotiv, smatrala da sam tu Jeleninu primedbu morala da cenzurišem. Iz prijateljstva prema njoj, ali i respekta prema njenoj ulozi žrtve, zbog koje ona ne sme biti podložna nikakvoj javnoj kritici.

Zauvek sam joj se zamerila kada je Politika pre nekoliko godina na Pogledima objavila tekst Ištvana Kaića „Treći metak Branke Prpe“. Branka je negirala da je, samo dva meseca posle Slavkovog ubistva, tužila Slavkovu decu za Slavkovu celokupnu imovinu („Deca su bila ta koja su sudski htela da mi oduzmu stan koji je bio u mom vlasništvu“). Prisilila me je da javno dokažem da je lagala i da je Prvi osnovni sud u Beogradu presudio u korist dece (pescanik.net/odgovor-branki-prpi).

To je moj smrtni greh kada je Branka Prpa u pitanju. Sve to ide u rok uredničke službe, a na mestu glavne urednice Politike stekla sam i opasnije neprijatelje od Branke Prpe. Smenjivali su me i slali mi otkaze na kućnu adresu, ali moram reći da je Branka prvi nezadovoljni čitalac koji me je optužio za ubistvo…

CEO TEKST ČITAJTE PROČITAJTE OVDE

KOLUMNA JE ORIGINALNO OBJAVLJENA U NEDELJNIKU OD ČETVRTKA 18. APRILA, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

2 KOMENTARA

  1. Ljiljana, nije me majka tukla sto sam se kockao, vec zato sto sam se vadio, Tones sve dublje i dublje u svojim lazima i dokazivanjima da ti “nemas” bas nikakve veze sa onim a i sa ovim rezimom.

Comments are closed.