Odgovor Konu: “Kao kralj koji abdicira, pa odlučuje kome da prepusti presto…”

4
Foto Đorđe Kojadinović

Epidemiolog Zoran Radovanović odgovorio je kolegi Predragu Konu koji je u objavi na Fejsbuku napisao da bi mu sa velikim zadovoljstvom prepustio mesto u Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 i poručio je da nema ni interes, ni želju da se uključuje.

“Video sam ponudu kolege Predraga Kona i to mi deluje kao kad je kralj rešio da abdicira, pa odlučuje kome će da prepusti presto”, prokomentarisao je Radovanović za Nova.rs objavu Kona na Fejsbuku koju je izbrisao.

Radovanović je rekao da mu u njegovim godinama ne pada na pamet da ulazi u bilo kakav Krizni štab.

“Pogotovo ne bih da vadim kestenje kada je situacija postala ovako dramatična. Situacija je takva zato što je zapuštena, a zapuštena je iz političkih razloga. Nemam ni interes ni želju, ne pada mi na pamet da se uključujem, jedini razlog zbog kojeg sam se javljao je da se sazna istina”, rekao je Radovanović.

Predrag Kon je prethodno u objavi na Fejsbuku, povodom zahteva sa protesta u Beogradu, napisao da sa velikim zadovoljstvom ustupa svoje mesto Zoranu Radovanoviću.

“Sa velikim zadovoljstvom ustupam svoju ugodnu fotelju u ‘nepolitizovanom’ Kriznom štabu za rukovođenje pandemijom mom uvaženom i ‘neostrašćenom’ profesoru Radovanoviću da dalje rukovodi sa COVID-19 do 2022. godine. Sa zadovoljstvom ću mu pomagati kao što je i on meni da sada, bez ijedne negativne emocije, naprotiv. Do sticanja okolnosti u kojima će se to sprovesti tehnički ću raditi svoj posao”, napisao je Kon u statusu na Fejsbuku koji je kasnije izbrisao.

Kon je sutradan, gostujući na RTS, ponovio da će funkciju u Kriznom štabu obavljati “tehnički” i da ne može da dezertira u ovoj situaciji koju je opisao kao vrlo ozbiljnu, govoreći o Beogradu, i u nekim momentima sa tendencijom da bude vanredna kada je reč o mogućnosti prijema zaraženih.

“To ništa ne znači, osim onoga što je napisano. Ne mogu ja da napustim ovaj brod kad je ovakva situacija, to sigurno ne dolazi u obzir”, rekao je Predrag Kon u Jutarnjem programu RTS-a.

4 KOMENTARA

  1. … Evo ga… Posle bitke svi generali… Psi laju karavani prolaze… Pa covevece kad kaze da nesto ne valja, ne radi se kako treba… Znaci znas… Onda preuzme i dokaze da si bio u pravu… A ovako ko pijanac u kafani bistri svetsku politiku… Sad kao ja necu da vadim kestenje… onda cuti i pusti nek pokusava, ali barem pokusava…

  2. Prosli izbori, pobedili su, sad narode pocrkajte! Hahahaa.. Kakvi kvarni igraci..a pricali su kako je virus oslabio, skoro prosao… Uzas! Nesposobni krizni stab, nesposobna i kvarna vlast!!! Izlapele babe i dedovi, eto vam Vucica, sad vas vise ne pominje! Hahahaa

  3. Joooooj, hoce li vec jednom otici u penziju?! Vreme ga pregazilo a on se jos grcevito drzi. Postao je mnogo zamoran. Iskace sa svih TV ekrana od jutra do mraka. Koliko li je samo mogao zbrinuti pacijenata za to vreme i olaksati ostalim lekarima?

Comments are closed.