Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu na današnjoj sednici preinačio je Odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka 05-01 broj 131 od 28.10.2019. godine i jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i ostvareni rezultati u Srbiji“, objavljeno je na sajtu Univerziteta u Beogradu.

U saopštenju BU navodi se i da je Siniša Mali odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu organizacionih nauka 2013. godine čime je učinio povrede iz člana 22. Kodeksa profesionalne etike, jer je u delu disertacije doslovno preuzimao tekstove odnosno cele pasuse iz tekstova drugih autora, bez navođenja imena tih autora.

Odbor za profesionalnu etiku je konstatovao da predloženu meru javne osude dekan Fakulteta nije izrekao, a izricanje mere je u nadležnosti dekana fakulteta.

Odbor za profesionalnu etiku dostaviće konačno Rešenje Senatu Univerziteta radi postupanja u skladu sa Pravilnikom o postupku poništavanja diplome i dodatka diplomi.

Studentkinja Mila Jovanović iz Udruženja „1 od 5 miliona“ izjavila je ranije danas da studenti ne žele da vrše pritisak, ali da će pratiti šta se dešava i reagovati u skladu sa odlukom.

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka usvojilo je prethodno izveštaj Etičke komisije FON-a o doktoratu ministra finansija, ali je umesto predloga da se Malom izrekne mera javne opomene, predložilo meru izricanja javne osude za sporni doktorat.

Rektorka Ivanka Popović je tada najavila da će Odbor za profesionalnu etiku BU odluku o doktoratu Siniše Malog doneti do 4. novembra, ali je usled žalbenog roka, odluka prolongirana do 22. novembra.

Oko 300 profesora Univerziteta u Beogradu prethodno je podnelo žalbu na odluku Nastavno-naučnog veća FON-a, a žalbu je podneo i Siniša Mali.

Komentar(1)

  1. Milutin
    21. новембар 2019. 14:42

    Ostavka, ostavka, ostavka, a zatim Tužba, tužba, tužba. Istorija je napisana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.