Odbojkašice Srbije izgubile od selekcije Sjedinjenih Država rezultatom 0:3 po setovima (19:25, 15:25, 23:25 ) u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju. Srbija čeka poraženog iz meča Brazil – Južna Koreja, drugog polufinalnog para, u borbi za bronzu.

Srpkinje su otvorile meč sa dva efikasna poena Tijane Bošković, ali je potom usledila serija Amerikanki i vođstvo od 2:4. Serija je nastavljana za još jedan poen kada je selektor Srbije Zoran Terzić zatražio tajm-aut.

Nastavile seu srpske izabranice u lošem ritmu. Sa druge strane, Amerikankama je gotovo sve polazilo za rukom. Nikako srpske odbojkašice nisu uspevale da „uhvate“ Andreu Druz i Mišel Barč-Hekli.

Amerikanke su odlično čitale napade Terzićevih izabranica. Imale su čak devet set lopti. Međutim, prve četiri je Srbija neutralizovala. Za potpuni preokret nije bilo šanse – 19:25.

Bled početak i drugog seta srpskih odbojkašica. Povele su SAD na početku 0:3 i konstatno održavale prednost. Bilo je i četiri poena razlike pri rezultatu 11:15. Od toga perioda Amerikanke pojačavaju tempo, srpske odbojkašice nisu bile u mogućnosti da neutralizuju moćne servise i ubedljivo su SAD, još ubedljivije, dobile drugi set – 16:25.

Silovito su nastavile Amerikanke i u trećem setu. Odlično su servirale, ali čak i kada bi srpske odbojkašice uspele da se izbore za igru u polju, nije bilo rešenja. Imale su Amerikanke vođstvo od 2:7, pre nego što su Maja Ognjenović i Tijana Bošković napravile malu mini seriju – 5:7.

Bodrile su se međusobno Srkinje, traižile način da preokrenu rezultat. Međutim kad god bi se primakli na poen zaostatka, Amerikanke bi napravile nekoliko dobrih poena i ponovo se odvojile. Stigle su reprezentativke Srbije na 8:9, a onda je ubrzo bilo 8:12 za SAD.

Boškovićeva je 17. poenom na meču smanjila rezultat na 15:17. Ubrzo su uzvratile protivnice snažnim smečom. Potom je Boškovićeva poslala loptu daleko u aut – 15:19. Zatražio je selektor Srbije taj-aut. Pokušao nešto da promeni, upozorio na koncetraciju… Međutim, Amerikanke ubrzo stižu do novog poena, Bjanka Buša potom blokom smanjuje na 16:20.

Dva čelendža su usledila. Boškovićeva je snažno smečovala blizu linije. Sudije su dodelile poen Srbiji, pa su SAD tražile novi pregled situacije. Lopta je bila u autu, ali je potom selektor Srbije smatrao da je neko od Amerikanki prilikom smeča Boškovićeve dodirnuo loptu i da je zapravo u pitanju blok-aut. Ispostavilo se da je pogrešio – 16:21 je bilo za SAD.

Usledila je nova mini serija srpskih odbojkašica -19:21. Dovoljno za tajm-aut selektora SAD. U dugačkom poenu, Amerikanke su naposletku izblokirale Boškovićevu i stigle na tri poena da pobede. Prilaze Srpkinje na poen zaostatka, najpre 21:22, a zatim i 22:23. Kuvanjem Amerikanke dolaze do dve meč lopte. Nisu iskoristile prvu, pa je selektor SAD tražio novi tajm-aut. Amerikanke su potom osvojile poen i plasirale se u finale.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.