Odbačene optužbe protiv Kristijana Ronalda za seksualno zlostavljanje: Ne postoje konkretni dokazi, tvrdi tužilaštvo Nevade

0
Foto: Profimedia

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo oslobođen je optužbi za seksualno napastvovanje Ketrin Majorge, koje se navodno dogodilo u Las Vegasu 2009. godine, prenosi B92.

Prema njenim tvrdnjama, to se dogodilo u jednom od najluksuznijih hotela u Vegasu, a nakon svega Ronaldo je izvršio pritisak na nju kako bi ćutala. Ona je pre 10 godina odustala od optužbi jer joj je ponuđena kompenzacija od 375.000 dolara.

Ipak, optužbe su odbačene zbog nedostatka konkretnijih dokaza.

„Na osnovu do sada prikupljenih informacija, optužbe za seksualno zlostavljanje protiv Kristijana Ronalda ne mogu se dokazati bez sumnje. Stoga se odbacuju“, saopštilo je Okružno tužilaštvo Nevade.

Nemački magazin “Bild”, koji poseduje veliki broj tajnih dokumenata, dobijenih od portugalskog hakera koji je stvorio nešto poput fudbalskog Vikiliksa, pokrenuo je priču koja je zataškavana deset godina.

Ketrin Majorda je za “Bild” dala potresan intervju, u kojem je do detalja opisalo šta se dogodilo između nje i fudbalera.

Ipak, optužbe su na kraju odbačene.