Nemački proizvođač automobila Dajmler navodi da nema pojma kako je lider Severne Koreje Kim Džong Un nabavio njihove luksuzne blindirane limuzine.

Kako navode, oni mu nisu prodali jer poštuju sankcije UN. Veruje se da predsednik S. Koreje koristi verziju koja je opremljena najnaprednijim komunikacijskim i zabavnim sistemima.

Kim je koristi Dajmlerove brendirane limuzine na nekoliko samita. Vozio se njima ove sedmice kakada se sastao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, kao i u oba njegova prethodna samita sa predsednikom Donaldom Trampom.

Severnoj Koreji je zabranjena prodaja luksuzne robe, uključujući limuzine zbog sankcija Ujedinjenih nacija, koje su imale za cilj da pritisnu Pjongjang da napusti razvoj nuklearnog oružje.

Međutim, ove nedelje lider S. Koreje koristio je dve limuzine koje su ga čekale u stanici Vladivostok. Paradirao je u „Mercedes Majbah S600 Pullman Guard“ i a u pratnji je bio „Mercedes Majbah S62“.

Veruje se da je koristio „S600 Pullman Guard“ za svoje samite sa Trampom u Singapuru u junu prošle godine i u Hanoju februara ove godine.

„Nemamo apsolutno nikakvu ideju o tome kako su ta vozila isporučena u Severnu Koreju“, rekla je portparolka Dajmlera Silke Mockert.

Daimler, kompanija sa sedištem u Štutgartu, važi za jednu od najvećih i najprestižnijih automobilskih giganata na svetu. Oni su jedan od najvećih proizvođača visokokvalitetnih putničkih automobila i najveći svetski proizvođač kamiona iznad 6 tona.

„Naša kompanija više od 15 godina nema nikakvih poslovnih veza sa Severnom Korejom i strogo se pridržava embarga. Da bi se sprečile isporuke u Severnu Koreju i bilo koju od njenih ambasada širom sveta, Dajmler je implementirao sveobuhvatan proces kontrole izvoza. Međutim, prodaja vozila od strane trećih lica, posebno polovnih vozila, je izvan naše kontrole i odgovornosti“, zaključuje Silke Mockert.

Komentar(1)

  1. KOMARAC sa Nere i Tamiša
    27. aprila 2019. 09:24

    Ne voli sistem gde se lepo živi i radi za veću zaradu,a sam realizuje svoje dane života u najvećem luksuzu.Tako rade solijalističko-komunistički istočni rukovodioci,koji žive na ledjima radnika,koje maltretiraju do krajnjih granica.Imaju vlast,lažu i obećavaju,dok primitivan narod od straha im povladjuje, samo da ne bi izgubili koricu hleba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.