Od ponedeljka kombinovana nastava u srednjim školama u tri grada

  0

  (Beta) – Ministarstvo prosvete saopštilo je da će od ponedeljka, 18. oktobra kombinovani model nastave biti primenjivan u srednjim školama na teritoriji Beograda, Vrnjačke Banje i Šapca.

  U svim ostalim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjuje se prvi model organizacije obrazovno-vaspitnog rada koji podrazumeva neposrednu nastavu u školama.

  Iz ministarstva su naveli i da su od 7. do 13. oktobra virusom korona inficirana 3.442 deteta uzrasta od šest do 18 godina, odnosno 0,45 odsto školske dece.

  U prethodnih 10 dana, 63 odeljenja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije ili 0,16 odsto, prešlo je sa neposredne na onlajn nastavu pošto su potvrdjena najmanje tri slučaja infekcije medju učenicima.

  U istom periodu, 909 odeljenja sa 17 i više učenika ili 2,31 odsto, prešla su sa neposredne nastave na kombinovani model pošto su potvrdjena najmanje dva slučaja infekcije medju učenicima.

  Navodi se i da su u prethodnih 10 dana 132 grupe ili 0,33 odsto prešle sa kombinovanog na onlajn model nastave zbog infekcije medju učenicima.