Od Mozzarta za Zemunce teren „Novica Veličković“!

Kapiten KK Partizana otvoriće 85. po redu igralište u Mozzartovoj akciji Sto terena za jednu igru

0
Ilustracija: Mozzart

Novica Veličković, povratnik u reprezentaciju Srbije sa kojom ima evropsko srebro još iz 2009. godine, aktuelni kapiten Partizana i rođeni Zemunac otvoriće 85. potpuno rekonstruisano košarkaško igralište u okviru Mozzartove akcije “Sto terena za jednu igru” u petak 25.9.2020. u 16:00 časova.

Teren koji će poneti Novičino ime ujedno je i jedan od prvih terena na kojima je ovaj košarkaški as počeo da trenira – u kraju grada u kojem je Novica odrastao, na Keju oslobođenja, pored Penjačkog kluba “Zemun”. Na ovom košarkaškom igralištu sada je postavljana specijalna podloga po FIBA standardu, profesionalne košarkaške konstrukcije, kliritne table, zglobni obruči, ograda, klupice…

Revijalni meč u okviru svečanog otvaranja igraće “crni” tim protiv “belog” tima, koje će činiti mlađe kategorije našeg najtrofejnijeg košarkaškog kluba – Partizana. Za sve rekreativce i posetioce biće organizovano takmičenje u šutiranju trojki sa vrednim novčanim nagradama, dok će za svaku pogođenu trojku kompanija Mozzart donirati sredstva u humanitarne svrhe za lečenje male Anike Manić.

Novicu Veličkovića osim po uspešnoj sportskoj karijeri koju je gradio u Megi, Realu iz Madrida i reprezentaciji Srbije, znamo kao rekordera po broju nastupa u crno-belom dresu, a svi ljubitelji košarke, nezavisno za koji klub navijaju ga prepoznaju kao borbenog momka, koji ostavlja srce na terenu. Dođite da zajedno sa Novicom otvorimo još jedno košarkaško igralište, uživamo u basketu i šutiramo trojke za Anikin dug i lep život!