“Od čoveka su iskonstruisali čudovište, a nisu bili u stanju da mu nađu pet spornih rečenica…”: Muharem Bazdulj o Peteru Handkeu

0
Foto Profimedia

Književnik Muharem Bazdulj izjavio je u intervjuu Tanjugu da su od ovogodišnjeg Nobelovca, austrijskog pisca Petera Handkea, iskonstruisali čudovište, a da u suštini nisu bili u stanju da u njegovom ogromnom opusu nađu i citiraju pet konkretnih spornih rečenica.

Na pitanje šta nam je pokazao koloplet ideoloških i političkih marifetluka oko dodeljivanja nagrade Peteru Handkeu i koliko nagrade za umetničko stvaranje u danasnjem svetu uopšte vrede, Bazdulj napominje da je austrijski pisac devedesetih bio u pravu kad je kritikovao medijske spinove i manipulacije.

“Nobelova nagrada, šta god ko mislio, u celom svetu ima ogromnu težinu i putujući prethodnih nedelja po raznim evropskim zemljama, svuda sam na centralnim mestima u knjižarama viđao Handkeove knjige. Samo u Nemačkoj je u prvim nedeljama nakon što je objavljena vest o Nobelu prodano više od 150.000 njegovih knjiga. To je ono što se broji, a marifetluci dolaze i prolaze”, rekao je Bazdulj, a preneo B92.