Osnovni sud u Ivanjici doneo je presudu kojom je Milovana Milivojevića, oca nastradalog radnika fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima pre dve godine, oslobodio optužbe za „uvredu časti“ generalnog direktora te kompanije Radoša Milovanovića, prenosi N1.

Oslobađajuća presuda doneta je u ponovljenom sudskom postupku, jer je prvostepenu presudu kojom je Milivojević bio osuđen po tužbi direktora fabrike u Lučanima, ukinuo drugostepeni sud i vratio Osnovnom sudu u Ivanjici na ponovno odlučivanje.

U ponovljenom postupku otac nastradalog radnika ponovio je na sudu da mu je generalni direktor vojne fabrike u Lučanima nudio stan, a njegovoj ćerki i supruzi zaposlenje, o čemu su pisali mediji.

„U meni je tada sve puklo. Pa zar on misli da sam ja došao kod njega da prodam mrtvog sina“, rekao je Milivojević.

Milovanović je ranije tužio Milovana Milivojevića zbog izjava koju je dao medijima posle eksplozije u fabrici „Milan Blagojević – Namenska“  u kojoj su 14. juna 2017. stradali Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

U ivanjičkom Osnovnom sudu u petak je održano i suđenje Mirjani Milivojević, sestri nastradalog radnika, koju je generalni direktor vojne fabrike u Lučanima tužio za „narušavanje ugleda“ zbog izjava koje je davala medijima nakon eksplozije u tom preduzeću.

Nastavljeno suđenje protiv direktora preduzeća „Milan Blagojević – Namenska“ i još dvojice rukovodilaca te fabrike – vodećeg inženjera u Pogonu za proizvodnju raketnih goriva Vladimira Lončarevića i Tome Stojića, koji je bio odgovoran za bezbednost rada, a više nije zaposlen u lučanskoj fabrici.

Protiv njih je nadležno tužilaštvo podnelo tužbu zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti zbog eksplozije baruta u fabrici.

Nastavak suđenja direktoru i rukovodiocima fabrike zakazan je za 17. decembar u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.