Obradović: Kriznom štabu niko ne veruje, potrebne promene u sastavu

1
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas da aktuelnoj vladi u tehničkom mandatu i njenom Kriznom štabu građani više ne veruju i da je zato neophodna hitna promena na čelu države i Kriznog štaba.

Obradović je u saopštenju naveo da je “još 3. juna istekao mandat starom sazivu Narodne skupštine kao i Vladi Srbije koja je izabrana od strane starog sastava parlamenta”.

“Vlada se danas nalazi u tehničkom mandatu i ne može da rukovodi državom u jednom osetljivom momentu kada je u toku novi talas pandemije”, naveo je Obradvić.

On je dodao da je poseban problem što su i predsednik Narodne skupštine i više članova Vlade među novozaraženima, dok predsednika Srbije nema u javnosti već četiri dana “iz nepoznatih razloga”.

“Došli smo u situaciju da nam se država raspada na naše oči i da centralni republički organi ne vrše svoju obavezu prema lokalnim samoupravama u kojima je u toku vanredna situacija po pitanju zaraze. Na sve to za sutra se planira ponavljanje lažnih izbora na preko 200 biračkih mesta, što je vrhunac neodgovornosti i zdravstvenog rizika po građane”, navodi se u saopštenju.

Obradović ističe da kao jedino rešenje za izlaz iz ove situacije vidi izbor nove, Prelazne tehničke vlade i novog Kriznog štaba, koji bi imao zadatak da pripremi uslove za slobodne i poštene izbore za devet meseci.

On dodaje da sporazum između vlasti i opozicije u formi specijalnog zakona kojim bi sve pomenuto bilo definisano treba da bude usvojen na hitnoj sednici Narodne skupštine u starom sazivu, kojom bi predsedavao neko od potpredsednika Skupštine.

“Ako su predstavnici vlasti i struke sebi dozvolili lažiranje podataka o broju novozaraženih i preminulih samo da bi bili sprovedeni lažni, nedemokratski i protivustavni izbori, onda to govori ne samo o tome koliko su građani ugroženi već da neko mora i krivično da odgovara za ugrožavanje zdravlja nacije”, navodi se u saopštenju.

Obradović ističe da je jedini način da se zaustavi širenje nepoverenja i panike u društvu formiranje nove, Prelazne tehničke vlade i novog Kriznog štaba koji bi odbranio državu od vlasti i vratio poverenje u državne institucije i medicinsku struku i njihove savete.

(Beta)

1 KOMENTAR

 1. Onaj koji gusi narod maskama i preko korone pune budzete.
  Njih troje donose odluke i prete narodu…zar ce ih komunalna slusati, milicija…pa ovo se radi i o njima.
  A te gluposti kako ovaj sto ne nosi masku siri virus pa gospodo gde je navato pa on treba da tuzi vas sto je virus dosao u Srbiju xaxaxa
  a ovaj sto nosi iako ne pise vec suprotno 1 odsto je da se zarazi xaxaxaxa
  Lekari su poceli, i treba svi da strajkuju nadam se da ce i policija i svi kakp ne shvataju da ce oni prvi biti sutra na udaru.
  Da li maske vaze i za decu, ili ce ih komunalna soferi isterati iz busa da ne dodju kuci ili da ne udju negde u centar popiji vodu.
  Oni su ubice sudite im protiv covecnosti svim silama hoce smrt, da li gusenje maskama respiratorima pa mi necemo docekati zimu pasce nam imunitet…test koliko treba da se nosi maska kako bi ih lakse obican grip uhvatio dal je mesec, dva i time da kontrolisu smrt…e narode, mislim narod i medicinare, i policiju i sve.
  Ziveli

Comments are closed.