Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je danas da će izbori 21. juna biti leglo zaraze i da moraju biti poništeni.

„Svi zvanični, a posebno nezvanični podaci govore da se Srbija nalazi u novom talasu pandemije. Svakoga dana beležimo više desetina novozaraženih, što ispada više nego na početku širenja nove zarazne bolesti kada je zbog toga uvedeno vanredno stanje“, navodi se u saopštenju Obradovića.

On je dodao da se, uprkos riziku po zdravlje stanovništva, dozvoljava publika na stadionima, veselja sa velikim brojem gostiju, đačke ekskurzije, a granice Srbije otvorene su za ulazak iz drugih država bez ikakve kontrole.

„Međutim, najveći izazov je tek pred nama, a to su izbori 21. juna na svim nivoima, koji će biti najveće leglo širenja zaraze do sada. Vlast očito želi da na silu organizuje izbore uprkos svim ovim upozorenjima, jer je za njih održavanje nedemokratskih izbora i nastavak diktature važniji od zdravlja građana“, navodi se u saopštenju.

Obradović je ponovio da izbori 21. juna treba da budu otkazani zato što su „protivustavni“ i da bi Ustavni sud trebalo da ih poništi.

„Svi razlozi za prekidanje ovakvog izbornog procesa su tu: ovi izbori niti su po Ustavu, niti su demokratski, niti su zdravstveno bezbedni. Predlažem da nakon poništavanja i odlaganja ovih izbora od strane Ustavnog suda Srbije, vlast i opozicija konačno sednu za pregovarački sto i da se zajednički dogovori novi termin izbora, kao i uslovi da ti izbori budu zaista slobodni i pošteni“, navodi se u saopštenju.

Obradović je istakao da je poseban problem što je 3. juna istekao mandat i Narodnoj skupštini i Vladi Srbije i što se Srbija nalazi u jednom pravnom vakuumu koji, prema njegovoj oceni, može da se prevaziđe jedino donošenjem specijalnog zakona koji bi podržale sve političke opcije u Narodnoj skupštini, a kojim bi izbori bili pomereni za drugi termin krajem godine.

„Ukoliko predstavnici vladajućeg režima to ne prihvate – to će značiti da su spremni da žrtvuju zdravlje svih nas i da otvoreno krše Ustav zarad golog opstanka na vlasti, što će rezultirati ulaskom u još veću političko-ustavnu krizu u Srbiji“, naveo je Obradović.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentara

  1. A
    11. juna 2020. 18:26

    Sta naprica ovaj e moj brate a koj si pa ti koji vetar tebe doneo odakle je duvao bato ti nes dobiti ni cela dva glasa a i ne treba nisi ti za to idi malo pasi gladan si a kad si gladan nisi sam svoj brko Radoje Al ga ovaj brsti mnogo gladan jel vezan

  2. Epp
    11. juna 2020. 18:32

    Strasno strasno da li mi verujete Vučko Vučko odakle ovaj stigo sta mu ono znaci neka ga malo nekse izvice bice mu lakse posle će da plače dobro je to izduvni ventil koga tera na to pa sam je

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.