Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ponovio je danas da će Dveri bojkotovati izbore na svim nivoima, koji su zakazani za 21. jun, jer su oni prema njegovoj oceni nedemokratski, protivustavni i rizični po zdravlje stanovništva.

„Dveri ni na koji način neće nastupati na nastupajućim lažnim izborima i smatramo da je bojkot izbora pravi način da dođemo do pravih, poštenih i slobodnih izbora“, rekao je Obradović na konferenicji za novinare u Čačku.

On je ocenio da se učestvovanjem na izborima „daje veštačko disanje jednom nedemokratskom režimu“ i da se daje legitimitet tezi da je u Srbiji „sve nomalno“ i da postoje demokratske institucije.

„A prava istina je da je Srbija nedemokratska zemlja i da posle tačno 30 godina od obnove višestranačja u Srbiji mi iznova prelazimo u jednopartijski sistem i da više nema uslova za bilo kakvu demokratsku proceduru“, rekao je Obradović.

Kao jedan od primera on je naveo da u Srbiji postoji medijski mrak i medijska cenzura svakoga ko drugačije misli od aktuelne vlasti.

„Postoji pritasak na birače i ucenjivanje zaposlenih u javnom i privatnom sektoru da moraju da glasaju za Srpsku naprednu stranku (SNS), imate kupovinu glasova na sve moguće načine i to državnim resursima koje zloupotrebljava partija na vlasti i zloupotrebu državnih institucija“, rekao je Obradović.

On je ocenio da ni REM ni Agencija za borbu protiv kurupcije „ne rade svoj posao“.

„Nemate više ni RTS koja je bukvalno ukinuta za bilo koga ko drugačije misli, isto i RTV Vojvodina, što znači da dva javna medijska servisa, koje plaćuju svi građani, cenzurišu stvarnost i rade isključivo za interese vladajuće stranke. Kada se uzmu u obzir svi elementi kršenja Ustava i zakona, gušenja demokratije, kršenje slobode medija, onda je izlazak na takve lažne izbore samo vetar u leđa vlasti da nastavi da se ponaša na isti način“, rekao je Obradović.

On je dodao da je štrajk glađu njegov i potpredsednika Dveri Ivana Kostića od 11 dana „ogoljeno pokazao“ kakvo je Srbija neslobodno i nedemokratsko društvo.

Obradović ja rekao i da je sutra tačno četiri godine njegovog poslaničkog mandata koji je počeo i završio štrajkom.

„Poslaničku karijeru započeo sam tako što sam noćima u RIK-u branio izbornu volju građana od izborne krađe SNS koja je pokušavala da tri izborne liste opozicije ostanu ispod cenzusa, a završio sam štrajkom glađu ispred Skupštine opet braneći Ustav od onih no koji su ga tih dana kršili“ rekao je Obradović.

On je ocenio kao jedini način da se politička kriza u društvu prevaziđe razgovore između vlasti i opozicije koji treba da sednu za pregovrački sto i dogovore se da izbori koji su zakazani 21. juna budu odloženi, da se dogovori novi termin izbora koji bi bili slobodni i pošteni.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.