Obradović: Apelujem da se zaustavi atmosfera građanskog rata u Srbiji…

2
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da će nastaviti štrajk glađu pred Domon Narodne Skupštine Srbije i ponovio zahtev da vlast i opozicija počnu iskren dijalog i zaustave atmosferu mržnje i nasilja u društvu.

“Evo Ustavni sud može lako da razreši ovu situaciji: samo da postupi po Ustavu i odloži ove izbore koji ne samo što nisu demokratski i što se nastavljaju po drugačijim zakonima od onih po kojima su raspisani, već su i zdravstveno rizični za stanovništvo”, rekao je Obradović za N1.

On je dodao da ne želi štrajkom glađu da izvrši samoubistvo i da nije tu da bi pretio i ucenjivao, već da apeluje i preklinje da se ne ponove scene koje su sinoć viđene ispred Skupštine.

Obradović smatra da predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojim izjavama “pokazuje da tvrdoglavo nastavlja putem sukoba: od upada aktivista u zgrade i paljenja baklji”, do sinoćnog, kako je rekao, “festivala mržnje” i “atmosfere građanskog rata”.

Obradović je ponovio da bojkot izbora nije nikad bio cilj, već pokušaj da se dođe do boljih izbornih uslova, i da bi, ako postoji volja za dijalogom i boljom atmosferom u društvu, svi mogli da učestvuju na izborima najesen.

Dodao je da do sada deo opozicije nije učestvovao u razgovorima sa Vučićem zato što, kako je ocenio, Vučićev poziv na dijalog nije nikada bio iskren.

(Beta)

2 KOMENTARA

  1. Poslalo vas iz mesnog ili opštinskog odbora da botujete ovde?
    Ili imate kancelarijicu u nekom javnom preduzećencetu?
    Jeste li, tako zainteresovani za zdravlje “građana Srbije” učestvovali u navijanju protiv Boška pre neko veče?
    Klošar je akademsko zvanje u odnosu na oblik života naprednjačkog bota!

  2. Obradoviću, ti kao zabrinut za zdravlje gradjana Srbije, kome bombe bacaš klosaru jedan, tebe interesuje vlast.

Comments are closed.