Objavljeni preliminarni rezultati male mature nakon “pada” sajta: Produžen rok za prigovore…

0
Printscreen/YouTube/SANA Press

Portal “Moja srednja škola”, na kom je jutros trebalo da budu objavljeni preliminarni rezultati završnog testa, ponovo je u funkciji nakon što je pao usled velikog broja poseta jutro.

„Zbog neprijatnosti koja je izazvana ovim, ministar još jednom upućuje izvinjenje svim učenicima i roditeljima i najavljuje produženje roka za podnošenje prigovora do sutra, ponedeljak, 13 časova“, navodi se u saopštenju na sajtu ministarstva, a prenosi portal Nova.rs.

Rezultate možete videti na ovom linku.

Podsećamo, učenici osmog razreda u petak, 25. juna radili su su kombinovani test čime je okončana mala matura. Učenici su prethodno su 23. juna rešavali su test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, a dan nakon toga test iz matematike.

Malu maturu je ove godine polagalo oko 68.000 osmaka.

Konačni rezultati trebalo bi da budu objavljeni 2. jula 2021. godine.

Popunjavanje liste želja elektronskim putem preko portala moja srednja škola traje od 26. do 3. jula, a popunjavanje i predaja liste želja u osnovnoj školi, kao i unos u bazu podataka neposredno u osnovnoj školi biće 3. i 4. jula.

Rzultati raspodele po školama i obrazovnim profilima biće objavljeni 11. jula.

Iz Ministarstva ističu da su u stalnom kontaktu sa Kancelarijom za informacione tehnologije i e-Upravu i nadležnom firmom za održavanje servera, gde je i nastao problem, kako bi se što pre otklonio.

“Uz izražavanje žaljenja zbog neprijatnosti koja je nastala u vreme koje je važno za, pre svega, decu, pa i roditelje, da se saznaju rezultati, ministar je naložio direktorima škola da omoguće uvid u test i rezultate u samim školama dok se problem sa portalom ne reši”, navedeno je u saopštenju Ministarstva.