Obavezno testiranje na ulasku u Grčku iz S. Makedonije za putnike sa PCR testom

0
Foto Profimedia

(Beta) – Putnici koji u Grčku ulaze iz Severne Makedonije sa negativnim PCR, ili rapid testom obavezno će biti testirani na kovid 19, javila je danas agencija MIA.  

Ta dodatna mera zaštite od korona virusa stupila je na snagu jutros u šest sati, a pored putnika iz Severne Makedonije važi za putnike koji u Grčku ulaze iz još 15 zemalja, a ako je rezultat testa pozitivan predvidjen je 10-dnevni karantin.

Prema novoj ministarskoj odluci grčke vlade, precizira se, da je “za sve putnike, bez obzira na državljanstvo i način ulaska, koji pristižu iz Egipta, Albanije, Argentine, Seferne Makdoonije, Bugarske, Brazila, Gruzije, Kube, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Kine, Libije, Maroka, Pakistana, Rusije i Turske, preduslov za ulazak da dobiju negativan rezultat obaveznog tesitanja PCR i rapid testom na ulaznim tačkama u Grčku”.

Kod neophodnih dokumeta povezana sa kovodom 19 koja su potrebna za ulazak u Grčku u novoj odluci nema promena, odnsno kao i u prethodna tri meseca su potrebni sertifikat o vakcinaciji, ili negastivan PCR/rapid test, ili potvrda o preležanom korona virusu, zajedno sa popunjenim PLF formularom.  

Severna Makedonija se i dalja nalazi na listi trećih zemalja za koje ne važi zabrana ulaska u Grčku, a otvoreni su svi kopneni granični prelazi izmedju dve zemlje.