Trener Denver Nagetsa Majkl Meloun potvrdio je da će biti deo stručnog štaba košarkaške reprezentacije Srbije. Još uvek nije objašnjeno kako je došlo do saradnje, ali bi reprezentacija mogla da ima mnogo koristi od njegovog prisustva jer je pokazao da najbolje usmerava Jokićeve kvalitete.

A na samom početku nije mogao ni da predpostavi šta od srpskog košarkaša može da očekuje. Kada su ga novinari upitali da li je to očekivao, on je kroz osmeh rekao: „O Jokiću sam znao samo da je igrao u roze dresu. Šta sam mogao da očekujem od njega…“

A dobio je mnogo.

Jokić je od dolaska u NBA oslonac franšize koja je u potrazi za visinama koje je dostizala kada je tu bio Karmelo Entoni.

Uspeli su u tome.

Kada je išlo dobro, Meloun je imao samo reči hvala za svog Džokera.

„Možda je jedino rešenje da on igra 48 minuta“, rekao je jednom prilikom Meloun, a posle čuvene utakmice protiv Portlanda u polufinalnoj seriji Zapada, koja je otišla u brojne produžetke, uputio je javno izvinjenje Nikoli.

„Moram da mu se izvinim. Odigrao je 64 minuta i 58 sekundi. To je preozbiljno…“

Bilo je i dana kada se Meloun ljutio na Jokića zbog njegovog „dečačkog temperamenta“.

„Ne može ovako da se ponaša. Baš me briga šta su dosudili i da li su pogrešili. Previše je dragocen za naš tim“, rekao je Meloun.

Nakon teškog Mundobasketa za Džokera, Meloun je imao razumevanja.

„Mislim da je bilo razočaravajuće, taj nastup Srbije”, rekao je Meloun.”Stavljali su ga da igra na četvorci, ubacivali ga sa klupe. Verujem da je uzbuđen što se vratio ovde gde oseća komotno u vezi sa svim stvarima, u vezi sa tim kako će da igra i kako ga mi koristimo. Ovo nije nikakva zamerka Srbiji – Saša Đorđević je sjajan trener – ali mislim da je Jokić srećan što je ponovo sa nama da možemo da nastavimo gde smo stali prošle godine“, rekao je Meloun.

Iako srpski košarkaš nije nastavio gde je stao, trener ga je branio na svakoj konferenciji za štampu…

„Zabavlja me to da za jednog tako mladog igrača koji u proseku beleži 16 poena, 10 skokova i 6 asistencija govorite da igra loše. Uvek bih birao igrača kao što je Jokić. On radi mnogo dobrih stvari za nas“, poručio je Meloun.

A kada je opet proigrao, pomalo je i seirio.

„Nikola… On radi stvarno naporno. I pre treninga i posle treninga. Dolazi polako u sjajnu fizičku formu, a deluje… brzo. Pogledajte samo…“, počeo je Malon, a onda ga je novinar i producent “DNVR”-a Adam Mejrs nešto upitao, na šta ga je, uz veliki osmeh, strateg Nagetsa opomenuo:

„Ne prekidaj me, pričam o tome koliko je Nikola bio brz! Pet godina je prošlo, a do sada nikada nisam rekao ‘brz’ i ‘Nikola’ u istoj rečenici! (smeh) Ne, stvarno, baš je delovao… brzo!“, zaključio je Majk Meloun

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.