“O eksperimentalnim koncertima nismo razgovarali, do 21. juna imamo dovoljno vremena da dostignemo broj od 50 odsto vakcinisanih…”

0
Printscreen/YouTube/Pres biro Pokrajinske vlade

Član Kriznog štaba Zoran Gojković rekao je za da se danas nije razgovaralo o realizaciji tzv. eksperimentalnih koncerata, te da do 21. juna imamo sasvim dovoljno vremena da dostignemo broj od 50 odsto vakcinisanih.

Na pitanje da li procenat vakcinisanih građana ulaze i stranci koji se vakcinišu na Sajmu, on je rekao da se to eksplicitno odnosi na naše državljane.

„Stranci kojima izlazimo u susret da bi se vakcinisali kod nas ne ulaze u ovaj broj. Kada je reč o tome da li će se steći uslovi za otvaranje 21. juna, imamo sasvim dovoljno vremena do juna da ovim tempom uđemo u dobru kliničku sliku i da dozvolimo organizaciju većih skupova“, rekao je Gojković a prenosi portal Nova.rs.

O organizovanju eksperimentalnih koncerata u Srbiji, Gojković je odgovorio da to nije bila tema konferencije.

„O eksperimentalnim koncertima nismo razgovarali danas. Postoji različiti predlozi iz nekoliko gradova širom Srbije, ali ovom trenutku to nije predmet našeg interesovanja“, rekao je Gojković.

Na današnjoj konferenciji Kriznog štaba donete su mere koje su donele nova popuštanja, konkretno za frizerske salone i organizaciju stručnih skupova. Gojković je rekao da se o proslavama može razgovarati nakon 21. juna, ukoliko bude dobra epidemiološka situacija, te ako broj vakcinisanih bude 50 odsto.