O čemu ćete pričati danas: Da li ćemo (konačno) saznati ime novog predsednika SAD, Krizni štab ponovo zaseda, kako će izgledati Krivokapićeva vlada

0
Foto: Profimedia

Dobro jutro,

U „Najstarijoj demokratiji na svetu“, kako tvrde u Sjedinjenim Američkim Državama, već treći dan ne mogu da prebroje glasove, pa još uvek ne znamo ko će biti predsednik najmoćnije države sveta u naredne četiri godine. Bajden je bliži pobedi, računa se svaki glas, a do sada je izbrojano oko 90 odsto glasova…

Koronavirus je i ovog petka tema o kojoj će se pričati, kako među građanima koji svakog dana čuju ili pročitaju neku vest o “najgorem danu od početka pandemije”, tako i među članovima Kriznog štaba koji će danas, tačno u podne, održati sednicu na kojoj će se razmotriti nepovoljno epidemiološko stanje u Beogradu, ali i u školama širom Srbije, a možda i neke nove mere….

A puno novih imena, kako je predložio mandatar Krivokapić, mogli bismo videti u Vladi Crne Gore. Neko je predlog podržao, bilo je onih koji su iznenađeni izborom, a pojedini su negodovali…

IZBORI U SAD

Predsednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama još uvek nisu dobili svoj epilog, ukupno je obrađeno više od 90 odsto glasova, broji se još u Džordžiji, Pensilvaniji, Severnoj Karolini, Arizoni, Nevadi i Aljasci.

“Najstarija demokratija na svetu”, kako Amerikanci vole da tepaju, i najmoćnija država sveta dozvolila da treće jutro (po našem vremenu) ne znamo ime pobednika… Glasovi se broje, procenti sporo napreduju, a važan je svaki glas.

Donald Tramp je preuranjeno objavio da je pobedio, a onda sugerisao da postoji mogućnost da ga neko pokrade. Potom je najavio žalbe, uzviknuo “zaustavite glasanje” i opet ponovio da je pobedio, “ako se računaju legalni glasovi”.

“U Pensilvaniji smo imali prednost od 700.000 glasova, a sada se odjednom prednost otopila na 90.000. U Džordžiji sam uverljivo dobio, a sada postoji mogućnost da izgubim”.

Tramp je rekao da je najbolji dokaz da je prevaren činjenica što su se Demokrate žalile na njegove posmatrače.

Sa druge strane, Džo Bajden je rekao da ne sumnja kako će on i senatorka Kamala Haris, kada se izbroji i poslednji glas, biti proglašeni pobednicima i pozvao građane “da ostanu mirni”.

Šta znamo do sada…?

Pensilvanija, Džordžija, Arizona, Nevada, Severna Karolina su države u kojima je još uvek neizvesno ko će odneti pobedu i pokupiti elektorske glasove.

Bajden je do sada osvojio 253 glasova elektora, dok Tramp trenutno ima 213. Kandidat demokrata je osvojio skoro četiri milona više glasova u ukupnom zbiru u odnosu na Donalda Trampa.

Tramp vodi u Severnoj Karolini, Pensilvaniji i Džordžiji. Međutim, Bajden se približava broju od 270 elektorskih glasova i nastavlja da smanjuje razliku u dve ključne države – Pensilvaniji i Džordžiji.

Bajden je u Pensilvaniji, do najnovijeg preseka, u zaostatku za nešto više od 22.000 glasova, na 95 odsto obrađenih glasova, prema podacima CNN. Brojanje glasova je još uvek u toku.

Državna sekretarka Keti Bukvar je istakla da će se brojanje glasova nastaviti i tokom večeri (po lokalnom

U Džordžiji, Bajden zaostaje oko 1.709 glasova.

Državni sekretar Džordžije Bred Rafensberger rekao je da neće biti novog ažuriranja podataka do ujutru (po lokalnom vremenu), prenosi CNN.

Do sada je ostalo da se prebroji još 14.097 glasova

Ukoliko izgubi Džordžiju ili Pensilvaniju, Tramp nema šanse da prikupi potrebnih 270 elektorskih glasova.

Pensilvanija “nosi” 20 elektorskih glasova, Džordžija 16.

Bajden vodi u Nevadi, koja nosi šest elektorskih glasova, za oko više od 11. glasova, a do sada je obrađeno 89 odsto glasova.

Takođe, Bajden vodi i u Arizoni sa više od 47.000 glasova, na 90 odsto obrađenih glasova. U međuvremenu, Bajdenova prednost opada. Arizona daje 11 elektora.

U Severnoj Karolini situacija je najmanje neizvesna. Tramp vodi sa više od 75.000 glasova razlike na 95 odsto obrađenih glasova. U igri je 15 elektorskih glasova.

Američke televizije prekinule Trampov govor

Tri velike američke TV kuće ABC, MSNBC i CBS prekinule su Tampovo obraćanje iz Bele kuće čim je pomenuo da je on pobednik izbora, što se desilo u desetoj sekundi njegovog govora, prenosi Gardijan.

“Ponovno smo u neobičnoj situaciji, ne samo da moramo da prekinemo predsednika SAD-a, već moramo da ga korigujemo”,  rekao je voditelj MSNBC-a Brajan Vilijams.

Dok su republikanski senatori Lindzi Graham i Ted Kruz podržali Trampa u tvrdnji da je pokraden, bivši guverner Nju Džerzija i blizak Trampov saradnik Kris Kristi optužio je još uvek aktuelnogpredsednika SAD da iznosi tvrdnje koje nisu zasnovane na dokazima. „Pružite nam dokaze, danas ništa nismo čuli o dokazima“, rekao je Kristi za ABC njuz

Odbačena tužba republikanaca u Džordžiji i Mičigenu

Sudija suda u Mičigenu odbacio je u četvrtak tužbu koju je pokrenula Trampova kampanja kojom se traži trenutno zaustavljanje prebrojavanja glasova dok njeni predstavnici ne dobiju „značajan” pristup prebrojavanju glasačkih listića i presuđivanju.

Takođe, državni sud u Džordžiji odbacio je tužbu republikanaca kako bi sprečili „nezakonito prebrojavanje glasačkih listića primljenih nakon izbora“ u Savani.

KORONAVIRUS U SRBIJI

Presek

Prema poslednjem izveštaju Ministarstva zdravlja, koronavirus je registrovan kod 2.181 osoba, dok je od posledica COVID-19 preminulo jedanaest pacijenata. Na repiratorima se nalazi 57 pacijenata.

Do poslednjeg preseka, testirano je 12.480 pacijenata, a procenat pozitivnih u odnosu na testirane iznosi 17,47 odsto.

Danas sednica Kriznog štaba, na dnevnom redu dve teme…

Zbog alarmantne situacije i dramatičnog povećanja broja novozaraženih koronavirusom poslednjih dana, za danas u 12 časova je najavljena sednica Kriznog štaba za borbu protiv COVID-19.

“Dugo se nismo sastajali u Kriznom štabu i to bi trebalo da se promeni”, rekao je dr Predrag Kon.

Na dnevnom redu će se naći nekoliko trenutno najaktuelnijih tema, poput nepovoljne epidemiološke situacije u Beogradu, a razmatraće se i predlog produženja jesenjeg mini raspusta za učenike osnovnih škola.

“U osnovnim školama ozbiljno razmišljamo o tome da bi bilo korisno da se produži raspust. Sistem je napravljen tako da ne mora da se skraćuje nastava, ali kad već dajete raspust, smisleno je da se on produži”, objasnio je dr Kon.

I ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je najavio da će Krizni štab razmotriti potrebu da se rad u osnovnim i srednjim školama drugačije organizuje zbog pogoršanja trenutne epidemiološke situacije.

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je da trenutno u Srbiji nema razloga niti opravdanja za uvođenje policijskog časa ili vanrednog stanja. 

Sa druge strane epidemiolog dr Zoran Radovanović tvrdi da “država odmah mora da preduzme energične i radikalne mere na suzbijanju epidemije COVID-19, jer će u suprotnom broj novoobolelih strmo rasti, a zdravstveni sistem doživeti kolaps”.

PREDLOG NOVE VLADE U CRNOJ GORI

Krivokapić se obratio naciji: “Prvi korak racionalizacija, borba protiv korupcije i teškog i organizovanog kriminala…”

Mandatar za sastav nove Vlade Zdravko Krivokapić sinoć je zvanično predstavio kandidate za ministre u novoj Vladi.

“Sedam je stubova na kojima počiva naša Vlade – pet su prepoznati kao elementi kojima se prepoznaje rad na prostorima EU. Prvi stub obuhvata zelenu ekonomiju, drugi digitalnu transformaciju, treći je regionalna saradnja i povezanost, četvrti je unapređenje konkurentnosti. Peti je socijalna zaštita, šesti je društveno jednake šanse, a sedmi je dobrota upravljanja, da krenemo u proces integracija ka EU. U tom delu opredelili smo se za 12 ministarstvava”, rekao je Krivokapić.

“Prilikom dosadašnjeg rada opredelili dmo se da prvi korak bude racionalizacija koja će dati odgovor na sve izazove koji su specifični za Crnu Goru. Da bismo to uradili mi smo napravili jedan specifičan model koji počiva na šemi koja podrazumeva da su u fundamentu četiri dela koja su vezana i odnose se na vladavinu prava i ono što najviše interesuje naše građane u tom delu će biti iskazana borba potiv korupcije i teškog i organizovanog kriminala. Drugi deo su finansije i ekonomija. Želimo da finansije budu stabilne a ekonomija tako održiva da vidimo boljitke svakim danom u svakom pogledu”, rekao je Krivokapić.

“Sledeći element koji mora da bude obrađen u okviru fundamenta je obrazovanje jer samo onaj koji ima znanje može biti na tržištu verifikiovan i vrednovan bez obzira da li je ovde ili van Crne Gore. U periodu kada je naše zdravlje ugroženo virusom koji ne zaobilazi ni Crnu Goru taj fundament je četvrta karakteristika koja predstavlja zdravlje”, istakao je mandatar u obraćanju putem video poruke, prenele su Vijesti.

Koga je Krivokapić predložio za sastav nove Vlade…?

Krivokapić je saopštio da je njegov i izbor njegovog tima da na čelu Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija bude Tamara Srzentić, Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović, a Ministarstva unutrašnjih poslova Nikola Terzić.

On je potvrdio da je za Ministarstvo vanjskih poslova predložen Đorđe Radulović, Ministarstvo ekonomskog razvoja Jakov Milatović, a Ministarstvo kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predložen je Aleksandar Stijović, ministarku prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, ministarku zdravlja Jelena Borovinić Bojović, ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimir Leposavić, a za ministra finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

“Ministarstvo odbrane nije personalno popunjeno”, rekao je Krivokapić.

Mediji su prethodno preneli da je Krivokapić predložio Dritana Abazovića za ministra odbrane, a i sam Abazović se oglasio i istakao da je iznenađen “iznenađen što je predložen za ministra odbrane”.

“Nikakvu specijalnu obavezu mandatar nema prema meni ni prema našoj koaliciji. Ako mandatar misli da mogu pomoći, spreman sam da se žrtvujem, ali biću zadovoljan i sa mestom u parlamentu. Neću biti prepreka ako neko bude osporio moj izbor. Druge dve opcije su mi isto prihvatljive”, rekao je Abazović neposredno nakon sastanka sa mandatarom Zdravkom Krivokapićem.

Mandić: “Protiv nas se radilo u portama crkvi, ali i ovo će proći. Brzo ćemo imati slobodne izbore…”

Lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je, povodom predloga mandatara Krivokapića za sastav nove Vlade, da su se stvari “razbistrile”.

“DF je mnogo trpeo, mnogo je ružnih reči rečeno, kako smo gramzivi političari. Evo, mandatar je ponudio spisak i poznajem samo jednog čoveka. Ispostavlja se da su fotelje želeli drugi”, rekao je Mandić.

On je istakao da će se o predlogu mandatara izjasniti na stranačkim organima.

“Protiv nas se radilo u portama crkvi. Ali znali smo da će svi pokazati svoje pravo lice. Proći će i ovo, brzo ćemo imati slobodne izbore”, zaključio je lider Nove.

Njegov kolega iz DF-a, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević istakao je da “oni koji su vodili udbaške kampanje protiv DF-a treba da spuste glavu”.

“Mandatar je predstavio Vladu, a autentični predstavnici ne mogi da budu na ključnim pozicicijama, posebno u bezbednosnom sektoru gde su Terzići, Abazović”, rekao je Knežević.

I DRUGE VESTi…

Tači i Veselji smešeteni u pritvor u Hagu, Specijalni sud potvrdio optužnicu za ratne zločine

Bivši oficiri OVK Hašim Tači, Kadri Veselji i Redžep Seljimi, optuženi za zločine protiv čovečnosti na Kosovu i u Albaniji, smešteni su sinoć u pritvor suda za zločine OVK u Sheveningenu , saopštio je taj sud.

Tači (51), Veselji (53) i Seljimi (49) avionom iz Prištine doleteli su u Holandiju pošto su obavešteni da je sudija za prethodni postupak potvrdio optužnicu protiv njih. U saopštenju suda piše da su oni bili “uhapšeni”.

Tači i Veselji su se dobrovoljno predali istražiteljima Euleksa, a predsednik privremenih institucija u Prištini je prethodno podneo ostavku na tu funkciju.

Optužnicom protiv Tačija, Veseljija i Seljimija obuhvaćen je i Jakup Krasnići, koji je uhapšen u sredu u Prištini i prebačen u Hag, piše u saopštenju.

Oni su, kao pripadnici Dreničke grupe OVK, u 10 tačaka optuženi za ubistva, nasilni nestanak osoba, progon i mučenje. Ta krivična dela kvalifikovana su kao zločini protiv čovečnosti i ratni zločini.

Sud je saopštio da su zločini iz optužnice počinjeni od marta 1998. do septembra 1999. na Kosovu i u Albaniji.

Kao ratni zločini, u optužnici su navedeni “nezakonito ili proizvoljno hapšenje i lišavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistva”, a kao zločini protiv čovečnosti “zatvaranje, drugi nehumani postupci, mučenje, ubistvo, prisilni nestanci lica i progoni”.

“Na nekoliko lokacija širom Kosova, kao i u Kukešu i Cahanu u severnoj Albaniji, pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) izvršili su krivična dela iz optužnice nad stotinama civila i lica koji nisu učestvovala u neprijateljstvima”, piše u saopštenju suda.

Sud navodi da su “žrtve bile lica za koja se podozrevalo da ne podržavaju OVK i kasnije privremenu vladu Kosova”.

To su bili: “Srbi, Romi i Aškalije; katolici; civili za koje se verovalo da sarađuju sa srpskim vlastima ili da komuniciraju sa Srbima; Albanci koji su podržavali Demokratsku savez Kosova ili bili povezani sa tom strankom, kao i sa drugim strankama za koje se smatralo da su protiv OVK”.

Žrtve su, po optužnici, bili i “Albanci koji se nisu pridružili OVK ili nisu podržavali OVK i lica koja su na osnovu svog trenutnog ili bivšeg zaposlenja važili za protivnike OVK”.

“Potvrđena optužnica navodi da su Hašim Tači, Kadri Veselji, Redžep Seljimi i Jakup Krasnići individualno krivično odgovorni po raznim oblicima krivične odgovornosti za krivična dela iz optužnice koja su izvršena u kontekstu oružanog sukoba nemeđunarodnog karaktera na Kosovu i koja su činila deo raširenog i sistematskog napada na lica za koja se smatralo da su protivnici OVK”, piše u saopštenju suda.

Sud je najavio da će uskoro saopštiti kada će optuženi biti prvi put izvedeni pred sudiju za prethodni postupak.

Po pravilima suda, optuženi prvi put moraju biti izvedeni pred sudiju “bez nepotrebnog odlaganja”.

Sukob policije i anti-korona demonstranata u Ljubljani, više povređenih

Više osoba povređeno je povređeno u centru Ljubljane tokom sukoba policije i demonstranata protiv vlade i epidemioloških restrikcija zbog koronavirusa.

Kako prenosi agencija Hina, neprijavljene proteste najavila je preko društvenih mreža grupa koja se nazvala Anonimus Slovenija, od čijeg delovanja su se već distancirale grupe koje već mesecima petkom popodne u Ljubljani zahtevaju ostavku vlade na takozvanim biciklističkim protestima.

U centru Ljubljane najpre se popodne okupilo nekoliko stotina ljudi, pa i pojedinci koji su policiji, koja je štitila prostor oko parlamenta, zviždali i uzvikivali pogrdne izraze, a bilo je i bacanja pirotehničkih sredstava.

Policija je na to na demonstrante delovala vodenim topom, a iznad se pojavio i policijski helikopter, javljali su mediji.

Na mesto nemira kasnije je došao i ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs. Novinarima je rekao da su za nemire i policajce koji su prilikom intervencije bili povređeni krivi i neki mediji koji vode kampanju protiv vlade i njenih odluka, te da je “grupa huligana” napala i pripadnike specijalne policijske jedinice i policiju na konjima.

VESTI IZ SPORTA

Crvena zvezda pobedila Gent u Ligi Evropa

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Genta sa 2:1, u trećem kolu Grupe L Lige Evropa.

Zvezdi je to druga vezana pobeda.

Gelor Kanga je doveo Zvezdu u prednost u 12. minutu, a belgijski klub je izjednačio u 31. preko Vadisa Ođiđa-Ofoea.

Gol za novo vođstvo i pobedu Zvezde postigao je Aleksandar Katai u 59. minutu.

Gent je vršio pritisak u većem delu drugog poluvremena, a najbolju šansu imao je u poslednjim trenucima utakmice, kada je Milan Borjan odbranio šut protivničkog igrača iz blizine.

Hofenhajm je u drugoj utakmici Grupe L kao domaćin ubedljivo sa 5:0 pobedio Slovan iz Libereca.

Crvena zvezda ima šest bodova i druga je na tabeli Grupe L.

Vodi Hofenhajm sa devet, Slovan ima tri, a poslednjeplasirani Gent nema nijedan.

Zvezda će u narednom kolu gostovati Gentu u Belgiji za tri nedelje.

Nemanja Vidić najbolji defanzivac u istoriji Premijer lige…

Nekadašnji defanzivac Mančester junajteda Nemanja Vidić izabran je za najboljeg odbrambenog igrača u istoriji Premijer lige.

To je rezultat ankete koju je sproveo Skaj sport i u kojoj je učestvovalo više od 200.000 ljudi.

Iza Srbina su ostali njegov nekadašnji saigrač Rio Ferdinand kao i defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk.

Vidić je sa Junajtedom pet puta bio šampion Engleske, pet puta je pobeđivao u meču Komjuniti šilda, osvojio je i tri Liga kupa, jednu Ligu šampiona i jedno Svetsko klupsko prvenstvo.

Lekar: Maradona bi uskoro trebalo da napusti bolnicu

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona, koji je uspešno operisan zbog hematoma u glavi, mogao bi ubrzo da bude pušten iz bolnice, saopštio je njegov lični lekar.

“Ideja je da bude pod nadzorom još jedan dan, ali on već želi da izađe. Razgovarali smo sa drugim lekarima koji takođe smatraju da može da napusti bolnicu. Moja ideja je da ostane još jedan dan”, rekao je novinarima Leopoldo Luke ispred klinike u Olivosu, na periferiji Buenos Ajresa.

“Prezadovoljni smo, može da hoda, može da razgovara sa mnom… Još je vrlo rano, ali njegov oporavak je odličan. Želi da izađe, pokušavamo da ga ubedimo da ostane zbog postoperativnih provera”, dodao je on.

Maradona je imao subduralni hematom, odnosno nakupljanje krvi između membrane i mozga.

On je u ponedeljak hospitalizovan u La Plati, 60 kilometara južno od Buenos Ajresa, zbog dehidratacije i anemije. Pregledima je otkriven subduralni hematom nakon čega je prebačen u privatnu kliniku u Olivos.

Nakon operacije njegov lekar je rekao da nije bilo neuroloških komplikacija i pozdravio “zapanjujući” oporavak jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

ŠTA PIŠE DNEVNA ŠTAMPA

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za petak 6. novembar 2020. godine pišu o epidemiološkoj situaciji, izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, potvrđivanju optužnica za ratne zločine Hašimu Tačiju i Kadriju Veseljiju i o drugim temama.

BLIC – O epidemiološkoj situaciji u tekstu “Za jedan dan čak 400 ljudi u bolnicama”. O odlasku u Hag Hašima Tačija i Kadrija Veseljija “Veselji i Tači će konačno odgovarati za zločine”.

VEČERNJE NOVOSTI – “Bajden nadomak pobede, Trampu sud slaba nada”, tekst o izborima u SAD. Pišu i o odlasku u Hag Hašima Tačija Kadrija Veseljija “Teroristi ‘Zmija’ i ‘Ljulji’ u sudnici”.

DANAS – “Država oprema kovid bolnice mimo zakona”, piše list. “Slikao Vulina s prozora, policija mu opkolila zgradu”, tekst o apsolventu medicine iz Beograda kome su policajci došli u proveru nakon što je snimao ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina bez epidemiološke maske.

POLITIKA – “Priština traži prekid dijaloga s Beogradom”, o dešavanjima nakon potvrđivanja haških optužnica koje Hašima Tačija i Kadrija Veseljija terete za ratne zločine. Intervju sa zamenikom ministra spoljnih poslova Italije Ivanom Skalfarotom “Proširenje EU nije usluga Balkanu”.

PREPORUKA ZA ČITANJE

Veliki specijal Nedeljnika: Sve o najneizvesnijim izborima u Americi u ovom veku…

Novi Nedeljnik je u prodaji na svim kioscima, ali i u elektronskom PDF izdanju na NStore.

DOGODILO SE NA DANAŠNJI DAN

1860. – Za predsednika SAD izabran je Abraham Linkoln (Lincoln) koji je u januaru 1863. proglasio oslobađanje američkih robova. Tokom njegovog mandata vođen je Američki građanski rat (1861-65) u kojem je Unija severnih država pobedila robovlasnički Jug. Šest dana po završetku rata ubijen je u pozorišnoj loži u atentatu koji je izvršio glumac J.W. But.

1861. – Rođen je kanadski trener Džejms Nejsmit koji je 1891. izmislio košarku, kao dopunski sport za igrače američkog nogometa. U Evropu su je doneli američki vojnici, a izaslanik Crvenog krsta, Amerikanac Vilijem Viland 1923. je tu igru prikazao na kursu za učitelje u Beogradu.

1893. – U Petrogradu je preminuo ruski kompozitor Petar Iljič Čajkovski koga mnogi smatraju klasikom ruske muzike. Njegovo delo, inspirisano narodnom muzikom, bajkama i ruskom istorijom, obuhvata sve muzičke vrste, a najpoznatija dela su šest simfonija, tri klavirska koncerta, opere “Evgenije Onjegin” i “Pikova dama”, balet “Labudovo jezero” i uvertira “Romeo i Julija”.

1964. – U saobraćajnoj nesreći je poginuo Slobodan Penezić Krcun, predsednik Vlade Srbije i visoki funkcioner Komunističke partije. Posle Drugog svetskog rata bio je načelnik OZNE za Srbiju, a potom ministar unutrašnjih poslova Srbije.

KAKVO NAS VREME OČEKUJE

Na severu Srbije danas će biti pretežno sunčano, sa lokalnom pojavom jutarnje magle, dok će u ostalim krajevima biti oblačno, ujutru i pre podne mestimično sa slabom kišom, a posle podne i uveče suvo, uz postepeno razvedravanje, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab vetar, na istoku umeren, severozapadni.

Najniža temperatura kretaće se od četiri do devet, a najviša od 12 do 15 stepeni.

U Beogradu će ujutru i pre podne biti oblačno i suvo, a posle podne i uveče uslediće postepeno smanjenje oblačnosti.

Najniža temperatura biće oko osam, a najviša oko 13 stepeni.

*U ovom pregledu korišćeni su izveštaji agencije Beta

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500