„Novogodišnjoj kutiji“ obradovalo se još hiljadu mališana

  0

  Kompanija METRO Cash & Carry i Crédit Agricole banka, u saradnji sa Gradom Beogradom i Bankom hrane Beograd, organizovali su danas, tradicionalnu, humanitarnu akciju pod nazivom „Novogodišnja kutija“, u Sava centru. Za decu iz beogradskih vrtića priređena je zanimljiva predstava kao i dodela novogodišnjih paketića.

  Događaj je svečano otvorio „Hor dece i zaposlenih Predškolske ustanove Čukarica“, nakon čega se prisutnima obratio gradonačelnik Beograda prof. dr. Zoran Radojičić, koji je povodom tradicionalnog događaja izjavio: „Svrha i cilj ovog projekta je da paketići stignu do dece kojima je podrška potrebna. Važno je da omogućimo da sva deca imaju iste uslove za život i razvoj, kao i da se raduju praznicima i uživaju u njima. Zahvaljujem društveno odgovornim kompanijama koje su učestvovale u ovom humanitarnom projektu, te pozivam i druge da se priključe i učestvuju i sledećih godina“, naveo je gradonačelnik Radojičić.

  Nakon svečanog otvaranja, usledila je predstava pod nazivom „Elsa, Ana i Olaf u potrazi za Deda Mrazom“, u kojoj su glumci prisutnoj deci ispričali vrlo uzbudljivu novogodišnju priču. Nastupom mladih balerina završen je zabavno-umetnički program nakon čega je Deda Mraz okupljenim mališanima darivao paketiće, ispunjene slatkišima i igračkama.

  „Ova manifestacija mnogo znači našoj deci. Svaki trenutak radosti koji omogućite njima i naš je trenutak radosti. Hvala svima koji učestvuju u organizaciji ovog događaja”, izjavio je Branko Jovanović, otac četvorogodišnje Teodore iz novobeogradskog vrtića “Švrća”.

  Humanitarni projekat „Novogodišnja kutija“, traje više od deset godina, a za to vreme je podeljeno preko 15.000 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica na teritoriji Beograda, sa ciljem da se njihov položaj poboljša, kao i da osete toplinu i duh praznične atmosfere. Projekat obuhvata 17 beogradskih opština i svake godine se za oko 1000 mališana, organizuje ovo praznično druženje.