Novo Zvezdino saopštenje: Zdravstveno stanje Ognjena Kuzmića “ohrabrujuće, ali i dalje vrlo ozbiljno”

0
Profimedia

Zdravstveno stanje košarkaša Crvene zvezde i reprezentativca Srbije Ognjen Kuzmić i dalje je ozbiljno, saopštio je klub sa Kalemegdana.

Dvadesetdevetogodišnji igrač prebačen je helikopterom u Beograd u besvesnom stanju posle saobraćajne nesreće koju je doživeo u nedelju ujutro na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor.

Kuzmić je u nesreći doživeo teške povrede glave i grudnog koša, a direktor Kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić istakao je da je zbog njegovog stanja odlučeno je da se prebaci u veću ustanovu.

“Crvena zvezda obaveštava javnost da je centar našeg kluba i reprezentacije Srbije smešten u šok odeljenje Urgentnog centra u Beogradu u nedelju u 13 časova, nakon što je hitno transportovan iz Banja Luke helikopterom.

Stanje našeg igrača je ozbiljno, a klub se u skladu sa preporukama lekara koji vode brigu o Ognjenu Kuzmiću neće još uvek oglašavati detaljno o njegovom zdravstvenom stanju, koje je ohrabrujuće, ali i dalje vrlo ozbiljno.

Ovom prilikom KK Crvena zvezda se zahvaljuje lekarskim timovima iz Banja Luke i Urgentnog centra u Beogradu na izuzetno brzoj reakciji, takođe i svim ljudima dobre volje, klubovima, Zvezdašima, ljubiteljima košarke, na iskazanoj brizi i porukama podrške od trenutka kada smo svi zajedno saznali za nesreću koja je zadesila košarkaša Crvene zvezde i reprezentativca Srbije,” piše u saopštenju.

Crveno-beli će posl vrlo važna 24 časa za oporavak, obavestiti javnost o zdravstvenom stanju i daljim koracima u lečenju Kuzmića.

“Ujedno, Crvena zvezda najlepše moli medije da poštuju privatnost porodice Kuzmić i težinu i delikatnost situacije u kojoj se našao reprezentativac Srbije i košarkaš našeg kluba.”