To što Boško Jakšić, jedan od naših najpoznatijih novinara, svake subote šeta na protestima nije povod za ovaj intervju. Ali jeste nešto što se tokom opširnog razgovora o njegovoj karijeri više puta nametnulo kao tema.

„Nije u redu da se novinar stranački angažuje i da bude aktivista, pošto se onda pretvara u propagandistu. Ali i novinari su ljudi i imaju pravo na političko uverenje“, rekao nam je tokom razgovora u jednom vračarskom kafiću.

Bogata novinarska karijera Boška Jakšića jeste povod za ovaj intervju.

Kao sin čuvenog generala JNA Pavla Jakšića imao je pred sobom put koji je mogao da ga odvede i na neku drugu, „nenovinarsku“ stranu, ali dok govori o svojim počecima, Boško Jakšić deluje kao neko ko veruje da je imao sreće u životu što je postao baš novinar.

„Možda ću se u odgovorima često vraćati na današnje vreme, novinarstvo je u velikoj meri odgovorno za ono gde smo sada“, rekao nam je…

Boško Jakšić je u ispovesti za Nedeljnik govorio o odrastanju u generalskoj porodici, sećanjima na oca koji je ušao u sukob sa Titom, o čistki liberala, ulasku u novinarstvo, odnosu prema autoritetima (od Tita do Vučića), ratištima sa kojih je izveštavao, ratovima devedesetih, Petom oktobru, svim propuštenim šansama našeg novinarstva, srpskoj spoljnoj politici, vlastima nekadašnjim i sadašnjim, opoziciji…

NOVI NEDELJNIK NA KIOSCIMA JE OD ČETVRTKA 11. APRILA, DIGITALNO IZDANJE DOSTUPNO NA NOVINARNICA.NET

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.