Novi zemljotres kod Zagreba: Dva vatrogasca povređena pri saniranju objekata, potres slabijeg inteziteta…

0
Foto: Profimedia / ilustracija

U nedelju u 9:20 zabeležen je potres s epicentrom 8 kilometara severoistočno od Zagreba preliminarne magnitude 2.4, javila je Evropsko-mediteranska seizmološka služba, prenosi N1.

Rukovodilac Seizmološke službe Hrvatske Ines Ivančić je rekla da je epicentar bio u Remetama, na obroncima Zagrebačke gore, te da je magnituda iznosila 2.7. Potres je okarakterisala kao slab.

Zasad nema informacija je li ovo podrhtavanje povezano sa serijom potresa na petrinjskom području ili se radi o jednom od popratnih udara nakon velikog zagrebačkog potresa u martu prošle godine, za koje su seizmolozi najavljivali da bi mogli trajati i duže od godinu dana, prenosi RSE.

Dva vatrogasca povređena pri saniranju objekata

Vatrogasci i dalje pomažu nastradalom području Sisačko-moslavačke županije, a dvojica su povređena na terenu gde rade u teškim uslovima i na oštećenim objektima.

Tako je dosad povređeno ukupno šest vatrogasaca.

Vatrogasci su radili noćas, a nastavljaju i danas da radi na na uklanjanju oštećenih dimnjaka, sanaciji krovova, uklanjanju crepova, osiguravanju urušenih mesta.

Na teren stiže i psiholog

Rad vatrogasaca se odvija u teškim uslovima, na oštećenim objektima i velikoj visini gde stalno preti opasnost od urušavanja i pada predmeta.

Pošto ovakvi uslovi rada izazivaju težak psihički napor za sve službe uključene u spašavanje, u pomoć vatrogascima raspoređenima na terenu stiže psiholog, piše Hina.

U Zagrebu preko 500 intervencija

Nastavljena je sanacija posledica potresa i u susednim županijama.

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i DVD-a sa područja Grada Zagreba juče su imali 80 tehničkih intervencija.

Do sada je urađeno preko 500 intervencija uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja oštećenih crepova i fasada i ostalih uvida vezanih za procenu stanja navedenih delova objekata.

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!