U Severnoj Makedoniji je preminuo još jedan pacijent sa koronavirusom i registrovano je 76 novih slučajeva zaraze, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

Ukupan broj preminulih od bolesti KOVID-19 porastao je na 141, a broj dijagnostikovanih sluajeva od početka epidemije na 2.391.

Institut za javno zdravlje je danas registrovao još 26 pacijenta koji su ozdravili i broj izlečenih je povećan na 1.595, dok je aktivnih slučajeva 655, naveo je ministar.

Filipče je na „Fejsbuku“ napisao da zdravstveni sistem Severne Makedonije „ima kapacitet da se izbori sa ovim talasom“ povećanja broja zaraženih od pre nekoliko dana.

Ali, ukazao je on, „postoji suštinska razlika između prvog i ovog talasa“, jer „sada imamo resurse: ozbiljno nadograđen zdravstveni sistem u pogledu kapaciteta za smeštaj, medicinske opreme i znanja zdravstvenih radnika“.

Broj novozaraženih koronavirusom u Severnoj Makdoniji počeo je da raste krajem maja, što se smatra posledicom nepoštovanja sanitarnih mera i grupnih večera tokom proslave Ramazana.

Tako je, posle prvobitnog smanjenja broja oboelih, 29. maja registrovan prvi veći porast na 59 novih slučajeva, da bi juče broj novozaražanih dostigao 89, što je među navećim brojevima od početka epidemije.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.