Novi smer za četvrtinu više novoupisanih studenata

  0

  Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu svečano je otvorena školska godina za 1200 novih studenata, što je za četvrtinu više novoupisanih više od prethodne godine.

  „Danas postajete deo prestižne akademske zajednice koja se rangira među tri odsto najbolje na svetu i ima tradiciju dugu 82 godine. Dočekujemo novu generaciju studenata sa ciljem da vas uvedemo u tajne ekonomske nauke i naučimo vas da je jedan zarađen dinar vredniji od 100 poklonjenih, kao i da je na ispitu časnije dati pogrešan odgovor nego varati. Savetujem vam da već današnjim danom započnete učenje, jer svako odlaganje znači kašnjenje. Dragoceno znanje koje budete usvajali otelotvoriće se poput sjajnog dragulja, ukoliko budete vredni kao rudari u rudniku dijamanata.”, rekao je dekan fakulteta prof. dr Branislav Boričić.

  Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović obratila se studentima pismom koje je pročitao dekan, rekavši da iz poznatih razloga nije u mogućnosti da prisustvuje početku školske godine. Dodala je da će se problem rešiti, kao i da su promene na Univerzitetu trajan i plemenit zadatak koji predstavlja prilagođavanje u skladu sa studentskim potrebama. Istakla je da su studenti Ekonomskog fakulteta odabrali instituciju sa dugogodišnjom tradicijom koja je posvećena i prepoznata po svojoj izvrsnosti.

  Nakon prošlogodišnjeg uvođenja tri nova smera, na početku ove školske godine fakultet je studentima ponudio još jedan novi smer koji se realizuje u saradnji sa čuvenom Londonskom školom ekonomije, pod nazivom Biznis i menadžment. Fakultet raspolaže sa šest katedri, 12 modula i 15 podmodula. Nakon završetka Ekonomskog fakulteta, za zaposlenje se čeka u proseku šest meseci. Tokom naredne godine očekuje se i međunarodna akreditacija od strane European Foundation for Management Development.

  Nakon svečanog dočeka, studenti su imali priliku da se bolje upoznaju sa budućim kolegama, ali pre svega studentskim organizacijama i sportskim klubovima, kao i da se informišu o drugim mogućnostima koje im pruža Ekonomski fakultet.

  Novoupisanim studentima uručeni su pokloni, a onima koji su na prijemnom ostvarili 100 i više bodova dodeljen je komplet knjiga za prvu godinu.