Novi Sad bez grejanja zbog pucanja gasovoda u Bugarskoj

1
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

(Beta) – Isporuka toplotne energije za grejanje i toplu vodu za sve korisnike usluga Novosadske toplane prekinuta je zbog obustave prirodog gasa posle havarije na gasovodu u Bugarskoj, saopštilo je danas to javno preduzeće.

Novosadska toplana u saopštenju je navela da će isporuka toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode za korisnike biti uspostavljena kada bude normalizovana isporuka prirodnog gasa i stabilizovan tehnički sistem tog preduzeća.

Havarija u Bugarskoj desila se jutros oko 6.00, što je dovelo do potpune obustave isporuke gasa prema Javnom preduzeća „Srbijagas“, jedinom distributeru gasa u Srbiji.

Bugarski operater gasne mreže Bulgartransgaz saopštio je da je prekinuo transport prirodnog gasa u Srbiju i Mađarsku, posle pucanja gasovoda u blizini sela Vetrino na severoistoku zemlje, prenosi Rojters.

1 KOMENTAR

  1. Снабдевање гасом је престало 01.11.2021., у 06:00, а онда је истог дана престала са радом и Новосадска топлана ! Сва срећа па нам је складиште гаса Банатски Двор пуно, како рече председник. То је ипак само за “црне дане”.

Comments are closed.