Novi pomoćnik ministra policije je Dejan Kovačević, dosadašnji direktor JP “Beograd vode”

1
Foto: Profimedia

Za novog načelnika Sektora unutrašnje kontrole i pomoćnika ministra policije imenovan je Dejan Kovačević, dosadašnji direktor gradskog javnog preduzeća “Beograd vode”.

Kovačević je u statusu vršioca dužnosti i izabran je odlukom Vlade Srbije na period od šest meseci.

Dosadašnji v.d.načelnika Svetozar Radić je razrešen ove funkcije.

Kovačević je 19 godina radio kao policajac pre nego što je prošle godine postavljen na mesto direktora “Beograd voda”. U policijskoj karijeri je radio u Policijskoj upravi Prokuplje u oblasti privrednog kriminala, a od 2009. godine je prešao u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) gde je bio šef jedinice za finansijske istrage za jug Srbije.

Ipak, Kovačevićeva bliskost sa Aleksandrom Vulinom, novim ministrom policije, postala je vidljiva 2014. godine kada je postavljen za pomoćnika direktora Inspektorata za rad u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, čiji je ministar tada bio Vulin.

Kovačević je na tom mestu ostao do 2017, kada se u činu pukovnika policije vratio u Upravu kriminalističke policije MUP Srbije. Tu je radio dok nije izabran za direktora javnog gradskog preduzeća za vode.

1 KOMENTAR

Comments are closed.